زمینه: بوی بد دهان بهعنوان یک بوی ناخوشایند در دهان شناخته میشود.87 درصد موارد هالیتوزیس منشأ داخل دهانی دارند و بهصورت یک مشکل پزشکی – اجتماعی افراد زیادی را تحت تأثیر قرار داده است.هدف از این مطالعه تعیین عوامل مؤثر در ایجاد بوی بد دهان در افراد مراجعه کننده به کلینیک دانشکده دندانپزشکی زاهدان بود.
مواد و روشها: 320 نفر از افراد مراجعه کننده که هالیتوزیس یا هالیتوفوبیا داشتند جهت انجام این تحقیق انتخاب شدند. افراد منتخب از خوردن، نوشیدن، سیگارکشیدن و جویدن آدامس در حدود 24 ساعت قبل از انجام نمونهگیری منع شدند، و نیز تذکر داده شد که در روز معاینه از مسواک، نخ دندان و دهان شویههای تجاری استفاده نکنند.در خصوص وضعیت لثه از ایندکس پریودونتال استفاده شد، از نظر استعمال دخانیات به دو گروه مصرف کننده و غیرمصرف کننده تقسیم شدند، بررسی پوسیدگی و ترمیمهای نامناسب از طریق معاینه کلینیکی و رادیوگرافی بایت وینگ انجام گرفت و بیماران مورد معاینه با وجود هر گونه پروتز یا عدم آن در جدول مربوطه ثبت شد. کرودینگ دندانها نیز مد نظر قرار گرفت. جهت بررسی بوی بد دهان از روش ارگانولپتیک استفاده شد.
یافتهها: یافتههای این تحقیق عواملی چون پوسیدگی دندانها (72 درصد)، بیماریهای پریودنتال (5/47 درصد)، پوشش سطحی زبان (5/17 درصد) وجود دندان مصنوعی (75/13 درصد)و گیر غذایی مؤثرترین عوامل شناخته شدند.
نتیجهگیری: تشخیص و درمان بوی بد دهان بهطور اولیه به عهده دندانپزشکان است.مهم است که دندانپزشک رویکردی صحیح از این بیماری داشته باشد و درمان درستی ارائه دهد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |