[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 2 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 244-257 برگشت به فهرست نسخه ها
هیستامین، بیومارکر تازگی ماهی شیر (Scomberomorus commerrson)
سمیرا گودرزی1، عمار مریم آبادی2، ایرج نبی‌پور3، غلامحسین محبی *4، سعیده آرمین2، امیر وزیری‌زاده5، سرور شاغولی1
1- موسسه آموزش عالی خرد، بوشهر- ایران
2- واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر- ایران
3- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
4- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، mohebbihsn@yahoo.com
5- گروه زیست‌شناسی دریا، مرکز مطالعات و پژوهش‌های خلیج‌فارس، دانشگاه خلیج‌فارس، بوشهر، ایران
چکیده:   (2092 مشاهده)

زمینه: سندروم اسکومبروئیدی (Scombridae)، یکی از مهم‌ترین مسمومیت غذایی با علایم شبیه آلرژی به غذاهای دریایی است که توسط آمین‌های بیوژنیک ایجاد می‌گردد. هیستامین از دکربوکسیلاسیون اسید آمینه هیستیدین موجود در ماهی‌ها، توسط آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز تولید می‌گردد. میزان هیستامین در ماهی و فرآورده‌های آن، یکی از مهم‌ترین بیومارکرهای سنجش تازگی و یا فساد در ماهی می‌باشند. از اهداف این مطالعه، تعیین میزان هیستامین به روش HPLC، در ماهی‌های شیر، در شرایط نگهداری مختلف بود.

مواد و روش‌ها: تعداد 21 نمونه ماهی شیر صید گردیده در سواحل بوشهر، پس از استخراج هیستامین به روش تری‌کلرواستیک اسید، میزان هیستامین آن‌ها در فواصل روزهای اول، دهم (نگهداری در C°4) و 30 ام (نگهداری در C°20-) توسط HPLC با آشکارساز FLD در طول موج‌های λx:320 nm و λe:450 nm مورد ارزیابی قرار گرفتند.

یافته‌ها: میانگین هیستامین در نمونه‌ها در روزهای مذکور به ترتیب دارای مقادیر 29/0±96/12، 53/0±02/17، 56/0±7/17 بود. کمترین میزان هیستامین در نمونه‌های ماهی شیر روزهای اول، دهم و سی‌ام به ترتیب: N.D، 77/2، 07/7 و بیشترین مقادیر به ترتیب 86/40، 75/40، 07/40 بودند.

نتیجه‌گیری: با وجود شناسایی هیستامین در 90 درصد از نمونه‌ها، هیچ‌کدام از مقادیر آن‌ها کمتر از بیشتر از مجاز پذیرفته شده توسط استاندارد ملی ایران (50 میکروگرم بر میلی‌لیتر) نبود. هرچند که میزان 57/28 درصد از نمونه‌ها دارای میزان هیستامین بالاتر از میزان پیشنهاد شده توسط FDA بودند (20 میکروگرم بر میلی‌لیتر).

واژه‌های کلیدی: هیستامین، ماهی شیر (S. Cammerson)، روش -FLD HPLC، استخراج تری کلرواستیک اسید
متن کامل [PDF 871 kb]   (1300 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اختلالات سیستمیک- متابولیکی
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



DOI: 10.18869/acadpub.ismj.19.2.244


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gudarzi S, Maryamabadi A, Nabipour I, Mohebbi G, Armin S, Vazirizadeh A et al . Histamine, as a biomarker of freshness in Barred mackerel (Scomberomorus commerrson). Iran South Med J. 2016; 19 (2) :244-257
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-788-fa.html
گودرزی سمیرا، مریم آبادی عمار، نبی‌پور ایرج، محبی غلامحسین، آرمین سعیده، وزیری‌زاده امیر و همکاران.. هیستامین، بیومارکر تازگی ماهی شیر (Scomberomorus commerrson) . طب جنوب. 1395; 19 (2) :244-257

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-788-fa.html

دوره 19، شماره 2 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 802 queries by yektaweb 3461