دوره 19، شماره 3 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 456-446 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi S, Imani S, Sadeghi Pouya F. Comparison of the components of mindfulness on Stimulant and opiate addicts. Iran South Med J 2016; 19 (3) :446-456
محمدی سیدیونس، ایمانی سعید، صادقی پویا فاطمه. بررسی مقایسه مؤلفه‌های ذهن آگاهی در معتادان به مواد محرک و افیونی شهر تهران. مجله طب جنوب. 1395; 19 (3) :446-456

1- گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه پیام نور بوشهر
2- گروه روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ، s_imani@sbu.ac.ir

زمینه: پدیده اعتیاد به عنوان یکی از معضلات اجتماعی، در جامعه، به ویژه در بین جوانان از شیوع بالایی برخوردار است. مطالعه و شناخت علمی مؤلفه‌های ذهنی و روانی افراد معتاد برای کمک به سازگاری و کاهش آسیب‌های روانشناختی در آنان اهمیت فراوانی دارد. بر همین اساس در پژوهش حاضر به مقایسه مؤلفه‌های ذهن آگاهی در معتادان به مواد محرک و افیونی پرداخته شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه، 60 نفر (30 نفر سوء مصرف کننده مواد افیونی و 30 نفر سوء مصرف کننده مواد محرک) با استفاده از پرسشنامه­ی 5 عاملی ذهن آگاهی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA)، تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که معتادان به مواد محرک و افیونی در مؤلفه‌های ذهن آگاهی با یکدیگر تفاوت معناداری داشتند.

نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از این بود که نمرات مصرف کنندگان به مواد افیونی نسبت به مصرف کنندگان مواد محرک از نظر عامل‌های ذهن آگاهی بالاتر بود. نتایج همچنین مؤلفه‌های ذهن­آگاهی به عنوان متغیری تعیین کننده در آسیب­شناسی معتادان به مواد محرک و افیونی مور تأکید قرار می­دهد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1393/11/30 | پذیرش: 1394/3/24 | انتشار: 1395/4/27