 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Abbasifard A,  Movahed A,  Ostovar A,  Bargahi A,  Jaberi H,  Akbarzadeh S. Serum Irisin Changes Following Endurance Exercise and Caloric Restriction in Obese and Hypertriglyceridemic Rats.  Iran South Med J 2018; 21 (3) :209-219
URL: 
http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-928-fa.html   
                    
                    عباسیفرد آناهیتا،  موحد علی،  استوار افشین،  بارگاهی افشار،  جابری هاجر،  اکبرزاده صمد. تغییرات سرمی آیریزین متعاقب ورزش استقامتی و محدود کردن کالری در رتهای چاق و هیپرتریگلسیریدمیک.  مجله طب جنوب. 1397; 21 (3) :209-219
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-928-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1- گروه بیوشیمی بالینی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران 
 2- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران 
 3- گروه اپیدمیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران 
 4- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، smdakbarzadeh@yahoo.com
                    
                    
                    چکیده:       (5036 مشاهده)
                    
                    
                    زمینه: هدف از این مطالعه تأیید فرضیهای است که نشان میدهد آیریزین به عنوان یک آدیپومیوکاین در افزایش مصرف انرژی و تولید گرما در بافت چربی قهوهای پس از ورزش استقامتی و محدودیت کالری نقش دارد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 28 سر رت نر نژاد ویستار (180 تا 250 گرم) به چهار گروه شامل کنترل استاندارد (STC)، رژیم غذایی پرچرب و کربوهیدرات (HFC)، اصلاح رژیم غذایی (S-HFC) و ورزش (EXE) تقسیم شدند. 16 هفته ابتدایی با استفاده از مدل خاص (رژیم غذایی HF-HC برای مدت طولانی)، صرف ایجاد چاقی و هایپرتریگلیسریدمی شد و پس از آن به مدت پنج هفته درمان برای دو گروه انجام شد (EXE و S-HFC). از ابتدای هفته هفدهم رژیم غذایی گروه S-HFC به غذای استاندارد تغییر کرد و گروه EXE هفتهای 5 روز، هر روز به مدت 20 دقیقه بر روی تردمیل دویدند. گروههای STC و HFC رژیم غذایی ثابت
(HF-HC برای HFC و غذای استاندارد برای STC) تا انتهای پروژه داشتند. پروفایل لیپیدی به روش اسپکتروفتومتری و آیریزین به روش الایزا سنجیده شد.
یافتهها: مدل مورد استفاده ما منجر به افزایش معنادار تریگلیسرید (0.000=P) و وزن (0.001=P) شد. پس از انجام مداخلات درمانی، میزان تریگلیسرید سرم کاهش یافت (0.011=P)؛ تغییرات دیگر اجزای پروفایل لیپیدی، وزن  (0.444=P) و آیریزین (0.197=P) معنادار نبود. همبستگی میان آیریزین و تریگلیسرید دیده نشد (0.071=r،0.693=P).
نتیجهگیری: رژیم غذایی در ایجاد هایپرتریگلیسریدمی و افزایش وزن موفق بود. تمرینات ورزشی و اصلاح رژیم غذایی منجر به کاهش چشمگیر میزان تریگلیسرید سرم شد، اما در کاهش وزن به شکل معنادار مؤثر نبود. همبستگی میان سطوح تریگلیسرید و آیریزین بهدست نیامد. 
                     
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
اختلالات سیستمیک- متابولیکی  دریافت: 1396/9/3 | پذیرش: 1396/11/2 | انتشار: 1397/4/30
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    ارسال پیام به نویسنده مسئول