[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 1 - ( سال دهم، دوره دهم، شماره 1 ، شهريور1386 1386 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 19-26 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آلودگی پنیرهای سنتی تازه با گونه‌های سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس در شهرستان جهرم- استان فارس
آقاي عبدالرضا دانشمند1، آقاي منوچهر رسولی2، آقاي محمد کارگر، خانم سیمین کیانی
1- سازمان انتقال خون لارستان
2- ، rasouliman@yahoo.com
چکیده:   (15554 مشاهده)

زمینه: شیر به عنوان یک محیط کشت مناسب برای رشد و تکثیر انواع مختلف میکروارگانیسم‎ها عمل می کند. در طی مراحل تولید پنیر، برخی میکرو ارگانیسم ها مثل گونه‌های سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس ممکن است باعث آلودگی آن شوند. با توجه به اینکه پنیر سنتی (غیر پاستوریزه) در مناطق مختلف شهری و روستایی جنوب ایران تحت شرایط غیر بهداشتی تولید می گردد، هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان آلودگی پنیرهای تازه سنتی با دو باکتری سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس در شهرستان جهرم (جنوب ایران) بود. مواد و روش‌ها: تعداد 200 نمونه پنیر سنتی تازه تهیه شده در شرایط استریل و یخچالی از مناطق مختلف شهری و روستایی شهرستان جهرم جمع‎آوری گردید. به منظور بررسی آلودگی میکروبی، نمونه ها با روش های استاندارد میکروبیولوژی در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها: از مجموع 200 نمونه پنیر 101 (5/50 درصد) نمونه آلودگی با استافیلوکوکوس آرئوس را نشان دادند. درهیچ‌کدام از نمونه ها آلودگی با گونه سالمونلا مشاهده نشد. نتیجه‎گیری: با در نظر گرفتن میزان آلودگی بالای پنیرهای سنتی در ایران، تولید و توزیع آنها باید تحت کنترل قرار گیرد و اطلاع رسانی کافی در مورد خطرات استفاده از آنها انجام شود. به منظور تعیین سایر عوامل مهم آلوده کننده شیر و فرآورده های آن و مرحله یا مراحلی از تولید که بیشترین آلودگی در آن صورت می گیرد، مطالعات جامع تر‎ضروری به نظر می رسد.

واژه‌های کلیدی: سالمونلا، استافیلوکوکوس آرئوس، پنیر، گاستروآنتریت
متن کامل [PDF 96 kb]   (2335 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/6/10 | پذیرش: 1387/6/10 | انتشار: 1387/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daneshmand A, Rasooli M, Kargar M, Kyani S. A survey on bacterial contamination of fresh traditional cheeses with Salmonella spp. and Staphylococcus aureus in Jahrom, Fars Province. Iran South Med J. 2007; 10 (1) :19-26
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-3-fa.html

دانشمند عبدالرضا، رسولی منوچهر، کارگر محمد، کیانی سیمین. بررسی میزان آلودگی پنیرهای سنتی تازه با گونه‌های سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس در شهرستان جهرم- استان فارس. طب جنوب. 1386; 10 (1) :19-26

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-3-fa.html



دوره 10، شماره 1 - ( سال دهم، دوره دهم، شماره 1 ، شهريور1386 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162