1- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 2- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 3- مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، Masoud.alebouyeh@gmail.com 4- مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 5- بخش بهداشت محیط، بیمارستان طالقانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده: (7661 مشاهده)
زمینه: سطوح، امکانات و تجهیزات مورد مصرف در تهیه غذا در گسترش پاتوژنهای منتقله از غذا بهعنوان یک نگرانی اصلی در بیمارستانها مطرح میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش ادوات طبخ در انتقال پاتوژنهای مهم مسئول عفونتهای بیمارستانی و بیماریهای منتقله از مواد غذایی در مواد غذایی بیمارستانی یکی از بیمارستانهای شهر تهران است. مواد و روشها: طی 3 مرحله نمونهبرداری مستقل، از ابزار و وسایل پرکاربرد مصرفی، هر نمونه از نظر آلودگی باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای مربوط به ادوات طبخ از طریق سواب استریل جمعآوری و بلافاصله پس از انتقال در لولههای استریل، تحت کشت در محیط اختصاصی باکتریهای گرم منفی و محیط عمومی قرارداده شدند. آلودگی کلی باکتریایی هر نمونه و نوع باکتریها، توسط آزمونهای تشخیصی باکتریشناسی طبق استانداردهای موجود تعیین گردید. یافتهها: از میان نمونههای مورد بررسی ادوات طبخ، آلودهترین نمونهها مربوط به نمونههای تخته کار و مخلوطکن (بهترتیب 38 و 35 درصد) بود. مهمترین باکتریهای جدا شده از این نمونهها مربوط به گونههای انتروباکتریاسه، استافیلوکوکوس اورئوس، گونههای باسیلوس و کلبسیلا پنومونیه بودند که همخوانی بالایی با جدایههای باکتریایی مواد غذایی مرتبط با آنها نشان دادند. نتیجهگیری: نتایج حاصله از این مطالعه با تأکید بر بالا بودن سطوح آلودگی میکروبی در مواد غذایی بیمارستانی و ادوات طبخ مرتبط با آنها در بیمارستان تحت مطالعه، عدم رعایت طبخ صحیح و نکات بهداشتی وسایل طبخ در امر تهیه و توزیع غذاهای بیمارستانی را در این بیمارستان نشان میدهد
Majlesi Nasr M, jabbari F, Alebouyeh M, Torabi P, Balvayeh M, Zali M R. Risk assessment of cooking utensils role of the bacterial contamination in the hospital kitchen. Iran South Med J. 2014; 17 (3) :336-344 URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-546-fa.html
مجلسی نصر منیره، جباری فاطمه، آلبویه مسعود، ترابی پریسا، بلوایه مهدی، زالی محمدرضا. ارزیابی ریسک ایجاد آلودگی باکتریایی مواد غذایی بیمارستانی توسط ادوات طبخ. طب جنوب. 1393; 17 (3) :344-336
Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly