دوره 17، شماره 5 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 899-889 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei A, Changizi Ashtiyani S, Taheri S. The effects of hydroalcoholic extract of Portulaca Oleracea on the serum concentreation of Hepatic enzymes in Rats. Iran South Med J 2014; 17 (5) :889-899
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-603-fa.html
زارعی علی، چنگیزی آشتیانی سعید، طاهری سهیلا. ارزیابی اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه خرفه (Portulaca Oleracea) بر میزان غلظت سرمی آنزیم‌های کبدی در موش‌های صحرایی نر. مجله طب جنوب. 1393; 17 (5) :889-899

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-603-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده، باشگاه پژوهشگران جوان، آباده، ایران
2- گروه فیزیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، ایران ، dr.ashtiyani@arakmu.ac.ir
3- مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (6701 مشاهده)

زمینه: افزایش چربی می‌تواند سبب ایجاد بیماری‌های گوناگونی مانند آترواسکلروز، دیابت و همچنین ایجاد کبد چرب شود و به‌دنبال آن آنزیم‌های کبدی افزایش می‌یابد. از آنجائیکه گیاه خرفه دارای ویژگی‌های هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک می‌باشد بنابراین در پژوهش کنونی اثر عصاره گیاه خرفه بر میزان غلظت آنزیم‌های کبدی شامل آسپارتات آمینوترانسفراز (SGOT یا AST)، آلانین آمینوترانسفراز (SGPT یا ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در موش‌های صحرایی مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 60 سر رت نژاد ویستار نر در 6 گروه ده تایی انتخاب شدند، گروه کنترل بکر با رژیم غذایی عادی،گروه کنترل مثبت با رژیم غذای چرب و سایر گروه‌ها به‌طور مشابه به گروه‌های تجربی دریافت کننده رژیم غذای چرب به اضافه عصاره الکلی گیاه خرفه با دوز حداکثر 800، دوز متوسط 400، و دوز حداقل 200 (میلی‌گرم/ کیلوگرم وزن بدن) بصورت تزریق داخل صفاقی (ip) و آتورواستاتین به‌میزان (10 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و تحت تیمار با غذای چرب تقسیم‌بندی شدند. بعد از پایان این دوره (21 روزه)، خون‌گیری و اندازه‌گیری نمونه‌ها، اطلاعات به‌دست آمده با استفاده از آزمون‌های آماریT و Tukey و با استفاده از نرم‌افزار آماریSPSS ویرایش 5/11 و با در نظر گرفتن 05/0>P، مورد تجزیه تحلیل آماری قرارگرفت. یافته‌ها: مقایسه نتایج آزمون‌های آماری نشان می‌دهد که میزان آنزیم‌های ALT و ALP درگروه کنترل مثبت که تنها غذای چرب را دریافت می‌کند افزایش می‌یابد، در حالی‌که در گروه‌های تجربی دریافت کننده عصاره گیاه خرفه و همچنین در گروه دریافت کننده آتورواستاتین میزان آنها کاهش می‌یابد. نتیجه‌گیری: با توجه به ویژگی های آنتی‌اکسیدانی هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک عصاره و همچنین اثر آن بر کاهش آنزیم‌های کبدی، عصاره این گیاه می‌تواند پیشنهادی برای بهبود عملکرد کبد باشد.

متن کامل [PDF 592 kb]   (2262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/2/17 | پذیرش: 1392/4/19 | انتشار: 1393/7/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb