:: دوره 18، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 701-710 برگشت به فهرست نسخه ها
کاهش زیستی آفلاتوکسین 1B در آرد گندم با استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویزیه
مهسا عظیمی1، عیسی غلامپورعزیزی2، سمانه روحی3، فاطمه زابلی4
1- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل
2- گروه قارچ‌شناسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل
3- مرکز تحقیقات سلولی- مولکولی و گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج
4- گروه زیست‌شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل ، microbiol_sci@yahoo.com
چکیده:   (3948 مشاهده)

زمینه: مطمئن‌ترین روش کاهش مایکوتوکسین‌ها در مواد غذایی آلوده به آن استفاده از گونه‌های خاصی از میکروب‌ها است. هدف از این مطالعه ارزیابی کاهش زیستی آفلاتوکسین 1B توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه در نمونه‌های آرد گندم جمع‌آوری شده در شهرستان چالوس (استان مازندران، شمال ایران) می‌باشد. مواد و روش‌ها: 22 نمونه از آرد گندم از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین 1B به روش الایزا اندازه‌گیری و سپس مخمر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم اولیه افزوده شد. پس از 48 ساعت برای بار دوم میزان سم به روش الایزا اندازه‌گیری گردید. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم‌افزار آماری SPSS ویرایش 19 و آزمون آماری تی تست استفاده شد. یافته‌ها: طبق نتایج به‌دست آمده تمامی 22 نمونه از آرد گندم آلوده به آفلاتوکسین 1B بودند. بیشترین و کمترین غلظت این سم در آرد گندم اولیه یا خام به‌ترتیب 6/10 و 1/1 نانوگرم بر گرم بود. پس از افزودن مخمر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم مقدار این سم کاهش یافت و به‌ترتیب 1/9 و 5/0 نانوگرم بر گرم تعیین شد. نتیجه‌گیری: اثر مهارکنندگی ساکارومایسس سرویزیه و کاهش دادن آفلاتوکسین 1B در آرد گندم در این تحیق ثابت شد. بنابراین می‌توان امیدوار بود از مخمر ساکارومایسس سرویزیه به‌عنوان عامل خنثی کننده این سم در آرد می‌توان استفاده نمود. مصرف محصولات آلوده به آفلاتوکسین 1B سلامت مصرف کنندگان را به مخاطره می‌اندازد، لذا کاهش این سم در مواد غذایی می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین 1B، ساکارومایسس سرویزیه، آرد گندم، الایزا
متن کامل [PDF 750 kb]   (1269 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی و ایمنولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۶/۲۱


XML   English Abstract   Print



دوره 18، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها