دوره 6، شماره 1 - ( مجله علمی و پژوهشی طب جنوب 1382 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 78-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azizi F, Zafarmand M H, Bayat F. Qualitative analysis of parents, teachers and students’ beliefs about education of reproductive health to students using focus group discussion. Iran South Med J 2003; 6 (1) :69-78
عزیزی فاطمه، ظفرمند محمد هادی، بیات فیروزه. بررسی دیدگاههای والدین، معلمین و دانش آموزان پیرامون آموزش مفاهیم بهداشت باروری به دانش آموزان به شیوه بحث گروهی متمرکز. مجله طب جنوب. 1382; 6 (1) :69-78

مسایل و مفاهیم بهداشت باروری، به عنوان یک نیاز مبرم آموزشی ، مورد تأکید شرع و عرف می باشند و در فرآیند تأمین سلامت انسان و تعامل مثبت با محیط زیست و نهایتاً توسعه متوازن نقش انکار ناپذیری دارند . بنابراین برای دستیابی به دیدگاههای والدین، معلمین و دانش آموزان به مفاهیم بهداشت باروری و روش های آموزشی مفاهیم مربوطه به دانش آموزان(راهنمایی و دبیرستان)، با روش پژوهش کیفی بحث گروهی متمرکز**(FGD) ، 24 مصاحبه گروهی در 12 گروه با حضور 162 نفر (64 دانش آموز، 50 معلم و 48 ولی) انجام گردید. گروهها آموزش بهداشت بلوغ را به جهت افزایش آمادگی نوجوانان در قبال تغییرات جسمی و کاهش ترس حاصل از آن و پیشگیری از کسب اطلاعات نا صحیح یا از افراد بی صلاحیت لازم دانستند . در خصوص آموزش مسائل جمعیت و تنظیم خانواده، معدودی از پدران و گروهی از مادران معتقد بودند که آموزش دانش آموزان لازم نیست . دانش آموزان دختر بهبود روابط عاطفی و کیفیت زندگی زنان و افزایش فرهنگ خانواده را از نتایج این آموزشها می دانستند . مصاحبه شوندگان بر لزوم آموزش ایدز تأکید داشتند. آموزش مسائل مربوط به ازدواج مورد تأکید اکثر گروهها بود و دانش آموزان دختر دبیرستانی به نقش کلاسهای مشاوره پیش از ازدواج اشاره داشتند. از این رو پیشنهاد می شود با توجه به خلأهای موجود آموزشی و کمبود مهارتهای مناسب رفتاری در حیطه بهداشت باروری ، علاوه بر استفاده از تبلیغات مناسب و به خصوص استفاده از رسانه های گروهی، افزایش دسترسی به رسانه های مکتوب و جذاب آموزشی و هماهنگی هر چه بیشتر بین خانواده ، کادر بهداشتی و معلمین در ارایه این آموزشها و جلوگیری از دوگانگی در آموزش مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 188 kb]   (2005 دریافت)
دریافت: 1387/11/2 | پذیرش: 1387/11/2 | انتشار: 1387/11/2