دوره 25، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1401 )                   جلد 25 شماره 4 صفحات 296-285 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

karimi A, Akbarzadeh S, Movahed A, Jaberie H. Evaluation of Antioxidant and Cytotoxic Activi-ty of Spirulina Platensis Ethanolic Extract. Iran South Med J 2022; 25 (4) :285-296
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1638-fa.html
کریمی انیس، اکبرزاده صمد، موحد علی، جابری هاجر. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی عصاره اتانولی اسپیرولینا پلاتنسیس. طب جنوب 1401; 25 (4) :296-285

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1638-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
2- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
3- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، jaberiehajar@yahoo.com
چکیده:   (265 مشاهده)
زمینه: اسپیرولینا پلاتنسیس یک ریزجلبک رشته‌ای و فتوسنتزکننده است که حاوی 25 نوع ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال مانند فلاونوئیدها و پلی‌فنل‌ها می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی عصاره اتانولی اسپیرولینا پلاتنسیس است.
مواد و روش‌ها: میزان غلظت ترکیبات پلی‌فنلی، فلانوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره اتانولی اسپیرولینا، به‌ترتیب با روش فولین سیوکالتو، کلرید آلومینیوم و کاپراک اندازه‌گیری شد. سمیت سلولی عصاره بر سلول‌های سرطان کولورکتال HCT116 و SW742 با استفاده از روش MTT تعیین گردید. سلول‌ها به مدت 24، 48 و 72 ساعت با غلظت‌های مختلف عصاره‌ اتانولی اسپیرولینا (1000-0 میکروگرم بر میلی‌لیتر) تیمار شدند.
یافته‌ها: فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره اتانولی اسپیرولینا پلاتنسیس، 6/63±53/7 میلی‌گرم اسید آسکوربیک بر گرم عصاره خشک بوده و دارای سطح بالایی از ترکیبات پلی‌فنلی و فلاونوئید می‌باشد. کاهش زنده مانی وابسته به دوز و زمان در سلول‌های HCT116 و SW742 پس از قرار گرفتن در معرض عصاره مشاهده شد. بعد از تیمار 72 ساعته، میزان IC50 برای رده سلول‌های HCT116 و SW742 به‌ترتیب 0/33±14/97 و 26/52±13/1 میکروگرم بر میلی‌لیتر می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی اسپیرولینا به‌طور چشمگیری باعث کاهش زنده مانی سلول‌های سرطان کولورکتال شد. بنابراین این عصاره می‌تواند کاندیدی جهت تولید مواد ضدسرطان باشد.
متن کامل [PDF 487 kb]   (83 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1401/2/31 | پذیرش: 1401/6/28 | انتشار: 1401/9/26

فهرست منابع
1. Samad MA, Saiman MZ, Abdul Majid N, et al. Berberine Inhibits Telomerase Activity and Induces Cell Cycle Arrest and Telomere Erosion in Colorectal Cancer Cell Line, HCT 116. Molecules 2021; 26(2): 376. [DOI]
2. Segev L, Kalady MF, Plesec T, et al. The location of premalignant colorectal polyps under age 50: a further rationale for screening sigmoidoscopy. Int J Colorectal Dis 2020; 35(3): 529-35. [DOI]
3. Gill S, Loprinzi CL, Sargent DJ, et al. Pooled analysis of fluorouracil-based adjuvant therapy for stage II and III colon cancer: who benefits and by how much? J Clin Oncol 2004; 22(10): 1797-806. [DOI]
4. Potemin S, Kübler J, Uvarov I, et al. Intraoperative radiotherapy as an immediate adjuvant treatment of rectal cancer due to limited access to external-beam radiotherapy. Radiat Oncol 2020; 15(1): 11. [DOI]
5. Adeyemo D, Imtiaz F, Toffa S, et al. Antioxidants enhance the susceptibility of colon carcinoma cells to 5-fluorouracil by augmenting the induction of the bax protein. Cancer Lett 2001; 164(1): 77-84. [DOI]
6. Liao H-F, Chen Y-J, Yang Y-C. A novel polysaccharide of black soybean promotes myelopoiesis and reconstitutes bone marrow after 5-flurouracil-and irradiation-induced myelosuppression. Life Sci 2005; 77(4): 400-13. [DOI]
7. Dayanidhi DL, Thomas BC, Osterberg JS, et al. Exploring the diversity of the marine environment for new anti-cancer compounds. Front Mar Sci 2021; 7: 614766. [DOI]
8. Taheri A, Ghaffari M, Houshmandi S, et al. Investigation of the anticancer and antioxidant activity of the brown algae (Cystoseira indica) extract against the colorectal cancer cells. Feyz 2017; 21(4): 317-25. (Persian) [Article]
9. Kusaykin M, Bakunina I, Sova V, et al. Structure, biological activity, and enzymatic transformation of fucoidans from the brown seaweeds. Biotechnol J 2008; 3(7): 904-15. [DOI]
10. Chacón‐Lee TL, González‐Mariño GE. Microalgae for “healthy” foods—possibilities and challenges. Compr Rev Food Sci Food Saf 2010; 9(6): 655-75. [DOI]
11. Capelli B, Cysewski GR. Potential health benefits of spirulina microalgae. Nutrafoods 2010; 9(2): 19-26. [DOI]
12. Ciferri O. Spirulina, the edible microorganism. Microbiol Rev 1983; 47(4): 551–78. [DOI]
13. De Oliveira MACL, Monteiro MPC, Robbs PG, et al. Growth and chemical composition of Spirulina maxima and Spirulina platensis biomass at different temperatures. Aquac Int 1999; 7(4): 261-75. [DOI]
14. el baky HA, El-Baz FK, El baroty G. Production of phenolic compounds from Spirulina maxima microalgae and its protective effects in vitro toward hepatotoxicity model. Afr J Pharm Pharmacol 2009; 3(4): 133-9. [Article]
15. Akao Y, Ebihara T, Masuda H, et al. Enhancement of antitumor natural killer cell activation by orally administered Spirulina extract in mice. Cancer Sci 2009; 100(8): 1494-501. [DOI]
16. Lee JC, Hou MF, Huang HW, et al. Marine algal natural products with anti-oxidative, anti-inflammatory, and anti-cancer properties. Cancer Cell Int 2013; 13(1): 55. [DOI]
17. Berker KI, Ozdemir Olgun FA, Ozyurt D, et al. Modified Folin–Ciocalteu antioxidant capacity assay for measuring lipophilic antioxidants. J Agric Food Chem 2013; 61(20): 4783-91. [DOI]
18. Pękal A, Pyrzynska K. Evaluation of aluminium complexation reaction for flavonoid content assay. Food Anal Methods 2014; 7(9): 1776-82. [DOI]
19. Özyürek M, Güçlü K, Tütem E, et al. A comprehensive review of CUPRAC methodology. Anal Methods 2011; 3(11): 2439-53. [DOI]
20. Kannaki TR, Priyanka E, Reddy MR. Co-administration of toll-like receptor (TLR)-3 and 4 ligands augments immune response to Newcastle disease virus (NDV) vaccine in chicken. Vet Res Commun 2019; 43(4): 225-30. [DOI]
21. Bahuguna A, Khan I, Bajpai VK, et al. MTT assay to evaluate the cytotoxic potential of a drug. Bangladesh J Pharmacol 2017; 12(2): 115-8. [DOI]
22. Eftekhar E, Naghibalhossaini F. Carcinoembryonic antigen expression level as a predictive factor for response to 5-fluorouracil in colorectal cancer. Mol Biol Rep 2014; 41(1): 459-66. [DOI]
23. Ogbole OO, Segun PA, Adeniji AJ. In vitro cytotoxic activity of medicinal plants from Nigeria ethnomedicine on Rhabdomyosarcoma cancer cell line and HPLC analysis of active extracts. BMC complementary Altern Med 2017; 17(1): 494. [DOI]
24. Liu RH. Potential synergy of phytochemicals in cancer prevention: mechanism of action. J Nutr 2004; 134(12): 3479S-85S. [DOI]
25. Leibovitz A, Stinson JC, McCombs WB, et al. Classification of human colorectal adenocarcinoma cell lines. Cancer Res 1976; 36(12): 4562-9. [PubMed]
26. Ahmed D, Eide PW, Eilertsen IA, et al. Epigenetic and genetic features of 24 colon cancer cell lines. Oncogenesis 2013; 2(9): e71. [DOI]
27. Afrin S, Forbes-Hernandez TY, Gasparrini M, et al. Strawberry-tree honey induces growth inhibition of human colon cancer cells and increases ROS generation: A comparison with Manuka honey. Int J Mol Sci 2017; 18(3): 613. [DOI]
28. Gasparrini M, Afrin S, Forbes-Hernández TY, et al. Protective effects of Manuka honey on LPS-treated RAW 264/7 macrophages. Part 2: Control of oxidative stress induced damage, increase of antioxidant enzyme activities and attenuation of inflammation. Food Chem Toxicol 2018; 120: 578-87. [DOI]
29. Pourhoseingholi MA, Fazeli Z, Fazeli-Bavandpour FS, et al. Study of mortality trends of colorectal cancer in Iran between 1995 and 2004. Med Sci J Islamic Azad Univ-Tehran Med Branch 2014; 23(4): 16-20. (Persian) [Article]
30. Yi J, Li S, Wang C, et al. Potential applications of polyphenols on main ncRNAs regulations as novel therapeutic strategy for cancer. Biomed Pharmacother 2019; 113: 108703. [DOI]
31. Ramakrishnan R. Anticancer properties of blue green algae Spirulina platensis–A review. Int J Med Pharm Sci 2013; 3: 159-68. [Article]
32. Mansourabadi AH, Hematti M, Moradi A, et al. Evaluation of Curcumin and Quercetin Toxicity Effects on 4T1 Murine Breast Cancer Cell Line by MTT Method. Iran South Med J 2017; 20(1): 1-8. (persian) [DOI]
33. Shafaghi M, Salehzadeh A, Moshfegh A. Anticancer effects of Laurencia caspica extract on breast cancer T47D cell line. Aquatics Physiol Biotechnol 2016; 4(1): 69-83. (Persian) [Article]
34. Dyshlovoy SA, Honecker F. Marine compounds and cancer: where do we stand? Mar Drugs 2015; 13(9): 5657-65. [DOI]
35. Gamal-Eldeen AM, Ahmed EF, Abo-Zeid MA. In vitro cancer chemopreventive properties of polysaccharide extract from the brown alga, Sargassum latifolium. Food Chem Toxicol 2009; 47(6): 1378-84. [DOI]
36. Czerwonka A, Kaławaj K, Sławińska-Brych A, et al. Anticancer effect of the water extract of a commercial Spirulina (Arthrospira platensis) product on the human lung cancer A549 cell line. Biomed Pharmacother 2018; 106: 292-302. [DOI]
37. Śmieszek A, Giezek E, Chrapiec M, et al. The influence of Spirulina platensis filtrates on caco-2 proliferative activity and expression of apoptosis-related microRNAs and mRNA. Mar Drugs 2017; 15(3): 65. [DOI]
38. Hernandez FYF, Khandual S, López IGR. Cytotoxic effect of Spirulina platensis extracts on human acute leukemia Kasumi-1 and chronic myelogenous leukemia K-562 cell lines. Asian Pac J Trop Biomed 2017; 7(1): 14-9. [DOI]

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | ISMJ

Designed & Developed by: Yektaweb