دوره 26، شماره 3 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1402 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 188-178 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lotfi A, Hamedi J, Taati Moghadam M, Masjidian Jezi F. The inhibitory effect of probiotic Lactococcus lactis on the growth and invasion of Listeria monocytogenes in Caco-2 cell line. Iran South Med J 2024; 26 (3) :178-188
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1854-fa.html
لطفی آیدا، حامدی جواد، طاعتی مقدم مجید، مسجدیان جزی فرامرز. اثر مهاری پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس روی رشد و تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز در مواجه با سلول Caco-2. مجله طب جنوب. 1402; 26 (3) :178-188

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1854-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده زیست‌شناسی و مرکز عالی فیلوژنی موجودات زنده، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، ایران
3- گروه میکروب‌شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
4- گروه میکروب‌شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، masjedian.f@iums.ac.ir
چکیده:   (353 مشاهده)
زمینه: لیستریا مونوسیتوژنز از طریق غذاهای آماده منجر به لیستریوز در انسان می‌شود. افراد مسن، بیماران دچار نقص ایمنی، زنان باردار و نوزادان در معرض بالاترین خطر ابتلا به این عفونت هستند. برای شناسایی باکتری‌های پروبیوتیک دارای فعالیت بازدارندگی در برابر لیستریا مونوسیتوژنز، ما به بررسی اثر مهاری لاکتوکوکوس لاکتیس در برابر رشد و تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز پرداختیم.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، از سویه لیستریا مونوسیتوژنز ATCC7644 و سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس PTCC1336 استفاده شد. بررسی اثرات مهاری لاکتوکوکوس لاکتیس بر رشد پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز از روش ایجاد چاهک در آگار و برای بررسی اثر مهاری روی تهاجم این باکتری از کشت همزمان آن با سلول‌های انتروسیت انسانی Caco-2 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد لاکتوکوکوس لاکتیس در غلظت‌های 0/25،  0/5، و 1 دارای خاصیت ضد میکروبی در برابر لیستریا مونوسیتوژنز بوده و با افزایش غلظت، اثر بازدارندگی بر این پاتوژن افزایش یافت. علاوه بر این، لاکتوکوکوس لاکتیس اثر مهاری روی تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز به سلول‌های Caco-2 نشان داد. به طوری‌که در غلظت 1 از لاکتوباسیلوس لاکتیس کاهش تعداد باکتری با کاهش تهاجم لیستریا به سلول‌ها، از لگاریتم 108 به لگاریتم 102، در غلظت 0/5 از لگاریتم 108 به لگاریتم 103، و در غلظت 0/25 باکتری از لگاریتم 108 به لگاریتم 105 تأیید شد.
نتیجه‌گیری: لاکتوکوکوس لاکتیس دارای خاصیت ضدمیکروبی و مهاری در برابر تهاجم لیستریا مونوسیتوژنز بود و می‌تواند به عنوان گزینه‌ای برای مهار تهاجم و عفونت‌های گوارشی این باکتری در نظر گرفته شود.
 
متن کامل [PDF 645 kb]   (139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی و ایمنولوژی
دریافت: 1402/1/27 | پذیرش: 1402/9/18 | انتشار: 1402/12/7

فهرست منابع
1. Pisano MB, Fadda ME, Viale S, et al. Inhibitory effect of Lactiplantibacillusplantarum and Lactococcus lactis autochtonous strains against Listeria monocytogenes in a laboratory cheese model. Foods 2022; 11(5): 715. [DOI]
2. Valenti M, Ranganathan N, Moore LS, et al. Listeria monocytogenes infections: presentation, diagnosis and treatment. Br J Hosp Med (Lond) 2021; 82(10): 1-6. [DOI]
3. Yousefian F, Genera F, Soeizi M, et al. Listeria monocytogenes Infection in a 69-year-old Diabetic. J Clin Med Img Case Rep 2022; 2(5): 1253. [Article]
4. García-Almendárez BE, Cann IK, Martin SE, et al. Effect of Lactococcus lactis UQ2 and its bacteriocin on Listeria monocytogenes biofilms. Food Control 2008; 19(7): 670-80. [DOI]
5. Ranjbar R, Halaji M. Epidemiology of Listeria monocytogenes prevalence in foods, animals and human origin from Iran: a systematic review and meta-analysis. BMC Public Health 2018; 18(1): 1057. [DOI]
6. Davis ML, Ricke SC, Donaldson JR. Establishment of Listeria monocytogenes in the gastrointestinal tract. Microorganisms 2019; 7(3): 75. [DOI]
7. Akritidou T, Akkermans S, Gaspari S, et al. Effect of gastric pH and bile acids on the survival of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium during simulated gastrointestinal digestion. Innov Food Sci Emerg Technol 2022; 82: 103161. [DOI]
8. Ireton K, Mortuza R, Gyanwali GC, et al. Role of internalin proteins in the pathogenesis of Listeria monocytogenes. Mol Microbiol 2021; 116(6): 1407-19. [DOI]
9. Mercenier A, Müller-Alouf H, Grangette C. Lactic acid bacteria as live vaccines. Curr Issues Mol Biol 2000; 2(1): 17-25. [PubMed]
10. Marelli B, Perez AR, Banchio C, et al. Oral immunization with live Lactococcus lactis expressing rotavirus VP8 subunit induces specific immune response in mice. J Virol Methods 2011; 175(1): 28-37. [DOI]
11. Hossain MdI, Mizan MdFR, Ashrafudoulla Md, et al. Inhibitory effects of probiotic potential lactic acid bacteria isolated from kimchi against Listeria monocytogenes biofilm on lettuce, stainless-steel surfaces, and MBEC™ biofilm device. LWT 2020; 118: 108864. [DOI]
12. Ewida RM, Hasan WS, Elfaruk MS, et al. Occurrence of Listeria spp. in soft cheese and ice cream: effect of probiotic Bifidobacterium spp. on survival of Listeria monocytogenes in soft cheese. Foods 2022; 11(21): 3443. [DOI]
13. Koo OK, Amalaradjou MA, Bhunia AK. Recombinant probiotic expressing Listeria adhesion protein attenuates Listeria monocytogenes virulence in vitro. PLoS One 2012; 7(1): e29277. [DOI]
14. Rzepkowska A, Zielińska D, Ołdak A, et al. Organic whey as a source of Lactobacillus strains with selected technological and antimicrobial properties. Int J Food Sci Technol 2017; 52(9): 1983-94. [DOI]
15. Prabhurajeshwar C, Chandrakanth K. Evaluation of antimicrobial properties and their substances against pathogenic bacteria in-vitro by probiotic Lactobacilli strains isolated from commercial yoghurt. Clin Nutr Exp 2019; 23: 97-115. [DOI]
16. Ferrer Valenzuela J, Pinuer LA, Garcia Cancino A, et al. Metabolic fluxes in Lactic acid bacteria—A review. Food Biotechnol 2015; 29(2): 185-217. [DOI]
17. Lo R, Bansal N, Turner MS. Characterisation of Lactococcus lactis isolates from herbs, fruits and vegetables for use as biopreservatives against Listeria monocytogenes in cheese. Food Control 2018; 85: 472-83. [DOI]
18. Lopez-Dıaz TM, Alonso C, Roman C, et al. Lactic acid bacteria isolated from a hand-made blue cheese. Food Microbiol 2000; 17(1): 23-32. [DOI]
19. Dal Bello B, Cocolin L, Zeppa G, et al. Technological characterization of bacteriocin producing Lactococcus lactis strains employed to control Listeria monocytogenes in Cottage cheese. Int J Food Microbiol 2012; 153(1-2): 58-65. [DOI]
20. Karimi S, Rashidian E, Birjandi M, et al. Antagonistic effect of isolated probiotic bacteria from natural sources against intestinal Escherichia coli pathotypes. Electron Physician 2018; 10(3): 6534-6539. [DOI]
21. Nakamura S, Kuda T, An C, et al. Inhibitory effects of Leuconostoc mesenteroides 1RM3 isolated from narezushi, a fermented fish with rice, on Listeria monocytogenes infection to Caco-2 cells and A/J mice. Anaerobe 2012; 18(1): 19-24. [DOI]
22. Mathipa MG, Bhunia AK, Thantsha MS. Internalin AB-expressing recombinant Lactobacillus casei protects Caco-2 cells from Listeria monocytogenes-induced damages under simulated intestinal conditions. PLoS One 2019; 14(7): e0220321. [DOI]
23. Ma D, Jiang Y, Ahmed S, et al. Physical and antimicrobial properties of edible films containing Lactococcus lactis. Int J Biol Macromol 2019; 141: 378-86. [DOI]
24. Shojaee A, Anvar SAA, Hamedi H, et al. Antifungal and antioxidant activity of two essential oils and Lactococcus lactis subsp. lactis extract on selected Iranian white cheese‐contaminating fungi. Int J Dairy Technol 2022; 75(2): 372-9. [DOI]
25. Benkerroum N, Oubel H, Zahar M, et al. Isolation of a bacteriocin‐producing Lactococcus lactis subsp. lactis and application to control Listeria monocytogenes in Moroccan jben. J Appl Microbiol 2000; 89(6): 960-8. [DOI]
26. Nero LA, Mattos MR, Beloti V, et al. Autochthonous microbiota of raw milk with antagonistic activity against Listeria monocytogenes and salmonella enteritidis. J Food Saf 2009; 29(2): 261-70. [DOI]
27. Kondrotiene K, Kasnauskyte N, Serniene L, et al. Characterization and application of newly isolated nisin producing Lactococcus lactis strains for control of Listeria monocytogenes growth in fresh cheese. LWT 2018; 87: 507-14. [DOI]
28. Schillinger U, Lücke FK. Antibacterial activity of Lactobacillus sake isolated from meat. Appl Environ Microbiol 1989; 55(8): 1901-6. [DOI]
29. Pisano MB, Fadda ME, Melis R, et al. Molecular identification of bacteriocins produced by Lactococcus lactis dairy strains and their technological and genotypic characterization. Food Control 2015; 51: 1-8. [DOI]
30. Lukic J, Jancic I, Mirkovic N, et al. Lactococcus lactis and Lactobacillus salivarius differently modulate early immunological response of Wistar rats co-administered with Listeria monocytogenes. Benef Microbes 2017; 8(5): 809-22. [DOI]
31. Poimenidou SV, Skarveli A, Saxami G, et al. Inhibition of Listeria monocytogenes Growth, Adherence and Invasion in Caco-2 Cells by Potential Probiotic Lactic Acid Bacteria Isolated from Fecal Samples of Healthy Neonates. Microorganisms 2023; 11(2): 363. [DOI]
32. Zhang JS, Corredig M, Morales-Rayas R, et al. Downregulation of Salmonella virulence gene expression during invasion of epithelial cells treated with Lactococcus lactis subsp. cremoris JFR1 requires OppA. Probiotics & Antimicro Prot 2020; 12: 577-88. [DOI]
33. Aljasir SF, D'Amico DJ. Probiotic potential of commercial dairy-associated protective cultures: In vitro and in vivo protection against Listeria monocytogenes infection. Food Res Int 2021; 149: 110699. [DOI]
34. Gueimonde M, Jalonen L, He F, et al. Adhesion and competitive inhibition and displacement of human enteropathogens by selected lactobacilli. Food Res Int 2006; 39(4): 467-71. [DOI]
35. Collado MC, Meriluoto J, Salminen S. Role of commercial probiotic strains against human pathogen adhesion to intestinal mucus. Lett Appl Microbiol 2007; 45(4): 454-60. [DOI]
36. Abasi S, Keshtmand Z. The effect of probiotic bifidobacterium lactis and Lactobacillus casei on sperm maturation in streptozotocin-diabetic rats. Iran South Med J 2020; 22(6): 392-401. (Persian) [DOI]

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb