[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 3 - ( دوماهنامه طب جنوب 1393 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 407-414 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی حساسیت به غذاهای دریایی در دانش‌آموزان شهر بوشهر و برازجان
شکراله فرخی1، محمدکاظم غیبی2، ریحانه دهداری3، سامان کشوری3، حسین غلام‌پور3، زهره منصوریان3، یاسمن خسروی3، بیتا بهور3، سحر زندی3، راضیه اعتمادان3، افشین استوار4، کتایون وحدت5
1- گروه ایمونولوژی، آسم و آلرژی، مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر ، sh.farokhi@bpums.ac.ir
2- مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
4- گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
5- گروه بیماری‌های عفونی، مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
چکیده:   (5523 مشاهده)

زمینه: معمولاً حساسیت به غذاهای دریایی دارای تظاهرات بالینی شدید می‌باشد تاکنون فراوانی آن در افراد جامعه در ایران به‌طور دقیق مشخص نشده است. بر همین اساس در این مطالعه به بررسی فراوانی این بیماری در شهر بوشهر و برازجان پرداخته شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی روی 608 دانش‌آموز (36 درصد پسر و 64 درصد دختر) در بین سال‌های 92-1391 در شهر بوشهر و برازجان انجام شد. این مطالعه به بررسی فراوانی حساسیت به غذاها به‌خصوص غذاهای دریایی مبتنی بر پرسشنامه استاندارد و بر اساس پاسخ‌های دانش‌آموزان پرداخته است. یافته‌ها: به‌طور کلی فراوانی حساسیت غذایی در این مطالعه 12 درصد (73 نفر، 8/69 درصد (51 نفر) پسر و 2/30 درصد (22) دختر) بود. فراوانی حساسیت غذاهای دریایی در کل جمعیت مورد مطالعه، 4/4 درصد (27 نفر، 3/33 درصد پسر (9 نفر) و 7/66 درصد دختر (16 نفر) بود. همچنین حساسیت به ماهی 4/1 درصد و میگو و سایر سخت‌پوستان دریایی 5/3 درصد بود. شایع‌ترین علایم به‌صورت پوستی (3/49 درصد)، گوارشی (7/28 درصد) و تنفسی (7/2 درصد) گزارش شد. نتیجه‌گیری: این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که در استان بوشهر به بررسی فراوانی حساسیت غذایی دریایی پرداخته است. با توجه به فراوانی بالای حساسیت‌های غذایی و به‌خصوص غذاهای دریایی در دانش‌آموزان، بررسی بیشتر و آموزش‌های لازم به افراد توصیه می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: حساسیت غذایی، حساسیت به ماهی، حساسیت به میگو، علایم پوستی، گوارشی، تنفسی
متن کامل [PDF 294 kb]   (1588 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/6/6 | پذیرش: 1392/11/5 | انتشار: 1393/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farrokhi S, Gheybi M K, Dehdari R, Keshvari S, Gholampour H, Mansourian Z, et al . Prevalence of Seafood Allergy in Student Living in Bushehr and Borazjan. Iran South Med J. 2014; 17 (3) :407-414
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-553-fa.html

فرخی شکراله، غیبی محمدکاظم، دهداری ریحانه، کشوری سامان، غلام‌پور حسین، منصوریان زهره، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. بررسی فراوانی حساسیت به غذاهای دریایی در دانش‌آموزان شهر بوشهر و برازجان. طب جنوب. 1393; 17 (3) :407-414

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-553-fa.html



دوره 17، شماره 3 - ( دوماهنامه طب جنوب 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4311