زمینه: انتروباکتر آمنیجنوس، باسیلی گرم منفی، فاقد اسپور، متحرک و عضوی از خانواده انتروباکتریاسیه است. این ارگانیسم، پاتوژن فرصتطلب مهمی برای انسان محسوب میگردد و در افراد مختلف به ویژه افراد دارای نقص سیستم ایمنی و نوزادان نارس و در تمام گروههای سنی ایجاد بیماری مینماید. هدف از این مطالعه جداسازی سویههای انتروباکتر آمنیجنوس از شیرهای خشک مصرفی نوزادان بستری در NICU و تعیین الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی این ایزولههاست. مواد و روشها: در این مطالعهی مقطعی، تعداد 125 نمونه پودر شیر خشک که جهت تغذیه نوزادان در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) بیمارستانها استفاده میشد، مورد تحقیق قرار گرفتند. جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم بر اساس پروتکل استاندارد اداره غذا و دارو (FDA) انجام شد. تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی سویههای جداشده با روش استاندارد دیسک دیفیوژن بر اساس پروتکل پیشنهادی سازمان استانداردهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI 2011) صورت پذیرفت. یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از 125 نمونه پودر شیر خشک مورد بررسی، 2 نمونه (6/1 درصد) از نظر آلودگی به انتروباکتر آمینجنوس بیوگروپ 1 مثبت بودند. سویههای ایزوله شده به اغلب آنتی بیوتیکهای مورد استفاده در بالین حساس بودند، اما همه به آنتیبیوتیکهای آمپیسیلین و کاربنیسیلین مقاوم بودند. نتیجهگیری: از آنجایی که در طی مراحل مختلف فرآوری شیر خشک (PIF) آلودگی به انتروباکتریاسیه میتواند رخ دهد، ضروری است که نمونههای شیر خشک نوزادان بر اساس اصول کارخانه و در شرایط آسپتیک تهیه شوند. آلودگی غذاهای نوزادان را فقط میتوان از طریق نظارت بر نقاط کنترل اصلی و به کار بردن عملکردهای مناسب در طی فرآوری کاهش داد یا از آن جلوگیری نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |