[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 2 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 392-383 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثرات ضدباکتریایی و ضداکسیدانی عصاره سه گونه جلبک سبز، قرمز و قهوه‌ای سواحل شمالی خلیج‌فارس
محسن حیدری1، حسین ذوالقرنین2، نسرین سخایی2، علی میرزایی3، عبدالعلی موحدی‌نیا2
1- گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر ، Heydari_mohsen84@yahoo.com
2- گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج. ایران
چکیده:   (6129 مشاهده)

زمینه: جلبک‌های دریایی نشان‌دهنده‌ی مخزن پایان‌ناپذیر مواد اولیه مورد استفاده در داروسازی، پزشکی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی هستند. فعالیت‌های بیولوژیکی در ترکیبات زیستی طبیعی فعال در جلبک‌ها دارای اثرات گسترده ضدباکتریایی، ضد توموری و فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی هستند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی جلبک‌های مورد مطالعه بود. مواد و روش‌ها: عصاره‌های اتانولی به‌روش خیساندن از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوه‌ای در سواحل شمالی خلیج‌فارس و استان بوشهر تهیه گردید و فعالیت ضد باکتریایی (باکتری‌هایListeria monocytogenes و Escherichia coli) عصاره‌ها به‌روش دیسک دیفیوژن و چاهک انجام شد. همچنین اثرات ضداکسیدانی عصاره هیدروالکلی سه گونه جلبکی با استفاده از آزمون‌های DPPH،FRAP وPMB مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: در این مطالعه، بالاترین فعالیت ضداکسیدانی را جلبک قهوه‌ای Cystoseira trinodis داشت. عصاره هیدروالکلی جلبک‌های مورد مطالعه فاقد فعالیت ضدباکتریایی بر روی باکتری E. coli و دارای فعالیت ضدباکتریایی بر روی باکتری L. monocytogenes بودند. نتیجه‌گیری: گونه‌های جلبکی مورد بررسی در این مطالعه اثر ضداکسیدانی بسیار خوبی نسبت به فعالیت ضدباکتریایی از خود نشان دادند. به‌طوری که بالاترین فعالیت ضد اکسیدانی را جلبک قهوه‌ای C. Trinodisنشان داد.

واژه‌های کلیدی: جلبک دریایی، ضداکسیدانی، ضد باکتری، خلیج‌فارس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیاکلی، عصاره اتانولی
متن کامل [PDF 750 kb]   (3040 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/8/7 | پذیرش: 1392/11/12 | انتشار: 1394/2/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidari M, Zolgharnine H, Sakhaei N, Mirzaei A, movahedinia A. Antibacterial and Anti-oxidant activity of three species of green, brown and red algae from Northern coast of Persian Gulf. Iran South Med J. 2015; 18 (2) :383-392
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-684-fa.html

حیدری محسن، ذوالقرنین حسین، سخایی نسرین، میرزایی علی، موحدی‌نیا عبدالعلی. مطالعه اثرات ضدباکتریایی و ضداکسیدانی عصاره سه گونه جلبک سبز، قرمز و قهوه‌ای سواحل شمالی خلیج‌فارس. طب جنوب. 1394; 18 (2) :392-383

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-684-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2022, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4419