دوره 19، شماره 1 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nafisi Bahabadi M, Hosseinpour Delavar F, Mirbakhsh M, Niknam K, Johari S A. Assessing antibacterial effect of filter media coated with silver nanoparticles against Bacillus spp. Iran South Med J 2016; 19 (1) :1-14
نفیسی بهابادی محمود، حسین‌پور دلاور فاطمه، میربخش مریم، نیکنام خدابخش، جوهری سیدعلی. بررسی اثر ضد باکتریایی بسترهای فیلتر سرامیکی پوشش یافته با نانوذرات نقره در کنترل باکتری باسیلوس (spp. Bacillus). مجله طب جنوب. 1395; 19 (1) :1-14

1- گروه شیلات و آبزی‌پروری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر، بوشهر، ایران
2- گروه شیلات و آبزی‌پروری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر، بوشهر، ایران ، fhosseinpour18@gmail.com
3- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده میگوی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
4- گروه شیمی آلی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر، بوشهر، ایران
5- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

زمینه: فناوری نانو، رشته‌ای از دانش کاربردی و فناوری است که جستارهای گسترده‌ای را پوشش می‌دهد. استفاده از فناوری نانو و نانوذرات نقره در سال‌های اخیر به منظور کنترل بیماری‌های باکتریایی مورد مطالعه و پژوهش قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر ضدباکتریایی بسترهای فیلتر سرامیکی حاوی نانو ذرات نقره در کنترل باکتری باسیلوس (spp. Bacillus) در شرایط آزمایشگاهی بود.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش ابتدا خواص ضد باکتریایی کلوئید نانوذرات نقره با استفاده از روش رقیق سازی در محیط مایع (براث میکرو دایلوشن) بررسی شد. پس از اطمینان از توان بازدارندگی کلوئید نانوذرات نقره، تأثیر بسترهای فیلتر سرامیکی حاوی نانوذرات نقره برای کنترل باکتری مذکور در شرایط برون تن از طریق تست‌های آنتی‌بیوگرام روی پلیت و آنتی‌بیوگرام داخل لوله بررسی شد.

یافته‌ها: در این مطالعه، مشاهده شد که کلوئید نانوذرات نقره اثرگذاری مطلوب و مناسبی را بر باکتری مورد آزمایش دارد به‌طوری که حداقل غلظت بازدارندگی برای باکتری مذکور، غلظت 9/3 میلی‌گرم در لیتر و حداقل غلظت باکتری‌کشی، غلظت 25/31 میلی‌گرم در لیتر محاسبه شد. همچنین در آزمون‌های آنتی‌بیوگرام روی پلیت و آنتی‌بیوگرام داخل لوله کاهش قابل مقایسه‌ای از باکتری‌ها در مقابل بسترهای فیلتر سرامیکی پوشش یافته با نانوذرات نقره مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که بسترهای فیلتر سرامیکی حاوی نانوذرات نقره دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه‌ای می‌باشند، بنابراین با تعمیم نتایج این مطالعه می‌توان از این بسترهای فیلتر سرامیکی در تصفیه و فیلتراسیون آب آشامیدنی و کنترل بیماری‌های ناشی از بیماری‌زاهای انسانی استفاده نمود.

متن کامل [PDF 879 kb]   (2025 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی و ایمنولوژی
دریافت: 1393/6/31 | پذیرش: 1393/12/21 | انتشار: 1394/12/6