دوره 19، شماره 1 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 47-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi A, Rahmati M, Eskandari F, Taherabadi S J. Effect of 8 weeks sprint interval training on serum levels of Adiponectin and insulin in overweight children. Iran South Med J 2016; 19 (1) :37-47
کاظمی عبدالرضا، رحمتی مسعود، اسکندری فهیمه، طاهرآبادی سیدجلال. تأثیر هشت هفته تمرینات تناوبی سرعتی بر سطوح سرمی آدیپونکتین و انسولین کودکان دارای اضافه وزن. مجله طب جنوب. 1395; 19 (1) :37-47

1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، rahmati.mas@lu.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
4- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

زمینه: شواهد علمی نشان می­دهند سطوح سرمی آدیپونکتین با چاقی ارتباط معکوس دارد. همچنین نشان داده شده است که تمرینات ورزشی تأثیرات سودمندی بر چاقی دارند. ولی مطالعات کمی در مورد تأثیرات تمرینات تناوبی سرعتی (SIT) بر چاقی کودکان موجود است. هدف این مطالعه بررسی تأثیر 8 هفته تمرین SIT بر سطوح سرمی آدیپونکتین و انسولین کودکان دارای اضافه وزن می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه 32 کودک چاق به دو گروه تمرین (SIT) (16N=) و کنترل (C) (16N=) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل دوهای با تمام توان 30 و 90 ثانیه بود که سه جلسه در هفته برای 8 هفته انجام شد. نمونه‌های خونی به‌وسیله روش الایزا تجزیه و تحلیل گردید. با استفاده از آزمون T مستقل داده‌ها تجزیه و تحلیل گردید.

یافته‌ها: یافته­ها نشان داد که 8 هفته SIT موجب افزایش معنی‌دار سطوح سرمی آدیپونکتین (028/0P=) و کاهش معنی‌دار سطح انسولین (00/0P=) و BMI (01/0P=)، کلسترول تام (00/0P=) و وزن بدن (02/0P=) می­گردد اما تغییر معنی‌داری در سطوح سرمی HDL (051/0P=LDL (17/0P=) و تری‌گلیسرید (6/0P=) مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که SIT باعث افزایش آدیپونکتین و کاهش انسولین در کودکان چاق می­شود که افزایش آدیپونکتین خود باعث بهبود بیماری­های قلبی عروقی و چاقی می­شود. همچنین تمرینات SIT باعث بهبود چاقی و اضافه وزن می­شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی کودکان
دریافت: 1393/9/4 | پذیرش: 1393/12/6 | انتشار: 1394/12/6