دوره 17، شماره 3 - ( دوماهنامه طب جنوب 1393 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 414-407 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farrokhi S, Gheybi M K, Dehdari R, Keshvari S, Gholampour H, Mansourian Z, et al . Prevalence of Seafood Allergy in Student Living in Bushehr and Borazjan. Iran South Med J 2014; 17 (3) :407-414
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-553-fa.html
فرخی شکراله، غیبی محمدکاظم، دهداری ریحانه، کشوری سامان، غلام‌پور حسین، منصوریان زهره، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. بررسی فراوانی حساسیت به غذاهای دریایی در دانش‌آموزان شهر بوشهر و برازجان. مجله طب جنوب. 1393; 17 (3) :407-414

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-553-fa.html


1- گروه ایمونولوژی، آسم و آلرژی، مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر ، sh.farokhi@bpums.ac.ir
2- مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
4- گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
5- گروه بیماری‌های عفونی، مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
چکیده:   (7181 مشاهده)

زمینه: معمولاً حساسیت به غذاهای دریایی دارای تظاهرات بالینی شدید می‌باشد تاکنون فراوانی آن در افراد جامعه در ایران به‌طور دقیق مشخص نشده است. بر همین اساس در این مطالعه به بررسی فراوانی این بیماری در شهر بوشهر و برازجان پرداخته شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی روی 608 دانش‌آموز (36 درصد پسر و 64 درصد دختر) در بین سال‌های 92-1391 در شهر بوشهر و برازجان انجام شد. این مطالعه به بررسی فراوانی حساسیت به غذاها به‌خصوص غذاهای دریایی مبتنی بر پرسشنامه استاندارد و بر اساس پاسخ‌های دانش‌آموزان پرداخته است. یافته‌ها: به‌طور کلی فراوانی حساسیت غذایی در این مطالعه 12 درصد (73 نفر، 8/69 درصد (51 نفر) پسر و 2/30 درصد (22) دختر) بود. فراوانی حساسیت غذاهای دریایی در کل جمعیت مورد مطالعه، 4/4 درصد (27 نفر، 3/33 درصد پسر (9 نفر) و 7/66 درصد دختر (16 نفر) بود. همچنین حساسیت به ماهی 4/1 درصد و میگو و سایر سخت‌پوستان دریایی 5/3 درصد بود. شایع‌ترین علایم به‌صورت پوستی (3/49 درصد)، گوارشی (7/28 درصد) و تنفسی (7/2 درصد) گزارش شد. نتیجه‌گیری: این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که در استان بوشهر به بررسی فراوانی حساسیت غذایی دریایی پرداخته است. با توجه به فراوانی بالای حساسیت‌های غذایی و به‌خصوص غذاهای دریایی در دانش‌آموزان، بررسی بیشتر و آموزش‌های لازم به افراد توصیه می‌گردد.

متن کامل [PDF 294 kb]   (2130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/6/6 | پذیرش: 1392/11/5 | انتشار: 1393/3/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb