زمینه: جلبکهای دریایی نشاندهندهی مخزن پایانناپذیر مواد اولیه مورد استفاده در داروسازی، پزشکی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی هستند. فعالیتهای بیولوژیکی در ترکیبات زیستی طبیعی فعال در جلبکها دارای اثرات گسترده ضدباکتریایی، ضد توموری و فعالیتهای آنتیاکسیدانی هستند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی جلبکهای مورد مطالعه بود. مواد و روشها: عصارههای اتانولی بهروش خیساندن از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوهای در سواحل شمالی خلیجفارس و استان بوشهر تهیه گردید و فعالیت ضد باکتریایی (باکتریهایListeria monocytogenes و Escherichia coli) عصارهها بهروش دیسک دیفیوژن و چاهک انجام شد. همچنین اثرات ضداکسیدانی عصاره هیدروالکلی سه گونه جلبکی با استفاده از آزمونهای DPPH،FRAP وPMB مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: در این مطالعه، بالاترین فعالیت ضداکسیدانی را جلبک قهوهای Cystoseira trinodis داشت. عصاره هیدروالکلی جلبکهای مورد مطالعه فاقد فعالیت ضدباکتریایی بر روی باکتری E. coli و دارای فعالیت ضدباکتریایی بر روی باکتری L. monocytogenes بودند. نتیجهگیری: گونههای جلبکی مورد بررسی در این مطالعه اثر ضداکسیدانی بسیار خوبی نسبت به فعالیت ضدباکتریایی از خود نشان دادند. بهطوری که بالاترین فعالیت ضد اکسیدانی را جلبک قهوهای C. Trinodisنشان داد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |