مطالعه اثرات ضدباکتریایی و ضداکسیدانی عصاره سه گونه جلبک سبز، قرمز و قهوهای سواحل شمالی خلیجفارس
|
محسن حیدری1، حسین ذوالقرنین2، نسرین سخایی2، علی میرزایی3، عبدالعلی موحدینیا2 |
1- گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر ، Heydari_mohsen84@yahoo.com 2- گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر 3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج. ایران |
|
چکیده: (6123 مشاهده) |
زمینه: جلبکهای دریایی نشاندهندهی مخزن پایانناپذیر مواد اولیه مورد استفاده در داروسازی، پزشکی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی هستند. فعالیتهای بیولوژیکی در ترکیبات زیستی طبیعی فعال در جلبکها دارای اثرات گسترده ضدباکتریایی، ضد توموری و فعالیتهای آنتیاکسیدانی هستند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی جلبکهای مورد مطالعه بود. مواد و روشها: عصارههای اتانولی بهروش خیساندن از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوهای در سواحل شمالی خلیجفارس و استان بوشهر تهیه گردید و فعالیت ضد باکتریایی (باکتریهایListeria monocytogenes و Escherichia coli) عصارهها بهروش دیسک دیفیوژن و چاهک انجام شد. همچنین اثرات ضداکسیدانی عصاره هیدروالکلی سه گونه جلبکی با استفاده از آزمونهای DPPH،FRAP وPMB مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: در این مطالعه، بالاترین فعالیت ضداکسیدانی را جلبک قهوهای Cystoseira trinodis داشت. عصاره هیدروالکلی جلبکهای مورد مطالعه فاقد فعالیت ضدباکتریایی بر روی باکتری E. coli و دارای فعالیت ضدباکتریایی بر روی باکتری L. monocytogenes بودند. نتیجهگیری: گونههای جلبکی مورد بررسی در این مطالعه اثر ضداکسیدانی بسیار خوبی نسبت به فعالیت ضدباکتریایی از خود نشان دادند. بهطوری که بالاترین فعالیت ضد اکسیدانی را جلبک قهوهای C. Trinodisنشان داد. |
|
واژههای کلیدی: جلبک دریایی، ضداکسیدانی، ضد باکتری، خلیجفارس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیاکلی، عصاره اتانولی |
|
متن کامل [PDF 750 kb]
(3039 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/8/7 | پذیرش: 1392/11/12 | انتشار: 1394/2/13
|
|
|
|