دوره 22، شماره 4 - ( دوماهنامه طب جنوب 1398 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 199-191 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Edraki N, Asadollahi M, Hemmatian H, Khoshneviszadeh M, Firuzi O, Sakhteman A et al . Phenolic Content, Antioxidant Effects and Tyrosinase Inhibitory Activity of Extract of Some Stachys Species from Iran. Iran South Med J 2019; 22 (4) :191-199
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1142-fa.html
ادراکی نجمه، اسداللهی مجتبی، همتیان هاجر، خوشنویس‌زاده مهدی، فیروزی امیدرضا، ساختمان امیرحسین و همکاران.. بررسی محتوای تام فنولی، اثرات آنتی اکسیدانت و مهار آنزیم تیروزیناز عصاره‌های تهیه شده از گونه‌های Stachys در ایران. مجله طب جنوب. 1398; 22 (4) :191-199

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1142-fa.html


1- مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- مرکز تحقیقات شیمی دارویی و گیاهی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، jassbiar@sums.ac.ir
چکیده:   (3807 مشاهده)
زمینه: با توجه به اهمیت گونه‌های جنس Stachys در ایران و اثرات بیولوژیک مهم آن، در این مطالعه سه گونه مختلف آن شامل Stachys benthamiana Boiss، St. aucheri Benth و St. inflata Benth از نواحی مختلف ایران جمع‌آوری گردیدند و عصاره‌های متانولی، متانول 80 درصد و دی کلرومتانی جهت ارزیابی میزان فعالیت بازدارندگی رادیکال‌های آزاد، محتوای تام فنولی و مهار آنزیم تیروزیناز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: فعالیت آنتی اکسیدانتی با استفاده از آزمون بازداری رادیکال آزاد با استفاده از معرف 2 و 2- دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)، مقدار تام فنول با روش رنگ سنجی فولین سیو کالتو و اثر مهاری عصاره‌ها بر آنزیم تیروزیناز مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: بررسی محتوای فنولی این عصاره‌ها بیانگر محتوای بالای ترکیبات فنولی (میلی‌گرم اکی والان گالیک اسید/ 1 گرم گیاه خشک) به ترتیب کاهش در عصاره متانول 80 درصد (7/139-5/98) عصاره متانولی (7/54-8/36) و در عصاره دی کلرومتانی (9/44-9/17) می‌باشد. به‌علاوه قدرت فعالیت آنتی اکسیدانی با میزان محتوای تام فنولی در ارتباط مستقیم می‌باشد و عصاره‌های متانول 80 درصد ببیشترین محتوای فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانت را دارا می‌باشند. بررسی فعالیت مهاری آنزیم تیروزیناز نشان دهنده قدرت مهاری قابل توجه عصاره‌های دی کلرومتانی گونه St .inflata می باشد (IC50 معادل 6/0±4/5 میکرو مولار است).
نتیجه‌گیری: با توجه به مطالعات پیشین فعالیت مهاری آنزیم تیروزیناز این گیاهان عمدتاً به واسطه حضور ترکیبات کمتر قطبی می باشند و احتمالاً این ترکیبات با میزان بیشتری در عصاره دی کلرومتانی St. inflatai نسبت به دو گونه دیگر، یافت می‌شود.
متن کامل [PDF 695 kb]   (1442 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروشناسی
دریافت: 1397/5/8 | پذیرش: 1398/3/12 | انتشار: 1398/7/3

فهرست منابع
1. Ullah S, Son S, Yun HY, et al. Tyrosinase Inhibitors: A Patent Review (2011-2015). Expert Opin Ther Pat 2016; 26(3): 347-62. [DOI:10.1517/13543776.2016.1146253]
2. Chai W-M, Wei M-K, Wang R, et al. Avocado Proanthocyanidins as a Source of Tyrosinase Inhibitors: Structure Characterization, Inhibitory Activity, and Mechanism. J Agric Food Chem 2015; 63(33): 7381-7. [DOI:10.1021/acs.jafc.5b03099]
3. Karim AA, Azlan A, Ismail A, et al. Phenolic Composition, Antioxidant, Anti-Wrinkles and Tyrosinase Inhibitory Activities of Cocoa Pod Extract. BMC Complement Altern Med 2014; 14(1): 381. [DOI:10.1186/1472-6882-14-381]
4. Orhan IE, Khan MT. Flavonoid Derivatives as Potent Tyrosinase Inhibitors-A Survey of Recent Findings Between 2008-2013. Curr Top Med Chem 2014; 14(12): 1486-93. [DOI:10.2174/1568026614666140523120741]
5. Yang YF, Lai XY, Lai GY, et al. Purification and Characterization of a Tyrosinase Inhibitor from Camellia Pollen. J Func Foods 2016; 27: 140-9. [DOI:10.1016/j.jff.2016.08.056]
6. Hseu YC, Cheng KC, Lin YC, et al. Synergistic Effects of Linderanolide B Combined with Arbutin, PTU or Kojic Acid on Tyrosinase Inhibition. Curr Pharm Biotechnol 2015; 16(12): 1120-6. [DOI:10.2174/1389201016666150907112819]
7. Jamzad Z. Florestic of Iran (Lamiaceae). 1st ed. Tehran: Research Institute of Forests and Rangelands, 2012, 1066. (Persian)
8. Tundis R, Peruzzi L, Menichini F. Phytochemical and Biological Studies of Stachys Species in Relation to Chemotaxonomy: A Review. Phytochemistry 2014; 102:7-39. [DOI:10.1016/j.phytochem.2014.01.023]
9. Salmaki Y, Zarre S, Govaerts R, et al. A Taxonomic Revision of the Genus Stachys (Lamiaceae: Lamioideae) in Iran. Bot J Linn Soc 2012; 170(4): 573-617. [DOI:10.1111/j.1095-8339.2012.01317.x]
10. Jassbi AR, Miri R, Asadollahi M, et al. Cytotoxic, Antioxidant and Antimicrobial Effects of Nine Species of Woundwort (Stachys) Plants. Pharm Biol 2014; 52(1): 62-7. [DOI:10.3109/13880209.2013.810650]
11. Tavakkoli M, Miri R, Jassbi AR, et al. Carthamus, Salvia and Stachys Species Protect Neuronal Cells Against Oxidative StressInduced Apoptosis. Pharm Biol 2014; 52(12): 1550-7. [DOI:10.3109/13880209.2014.908394]
12. Namjooyan F, Azemi M, Hejazi H, et al. Antioxidant capacity and total phenolic content of Stachys aucheri endemic plant to Persia. Planta Medica 2011; 77(12): PL95. [DOI:10.1055/s-0031-1282744]
13. Kocak MS, Uren MC, Calapoglu M, et al. Phenolic Profile, Antioxidant and Enzyme Inhibitory Activities of Stachys Annua Subsp. Annua Var. Annua. S Afr J Bot 2017; 113: 128-32. [DOI:10.1016/j.sajb.2017.08.005]
14. Blois MS. Antioxidant Determinations by the Use of a Stable Free Radical. Nature 1958; 181(4617): 1199-200. [DOI:10.1038/1811199a0]
15. Singleton VL, Rossi JA. Colorimetry of Total Phenolics with PhosphomolybdicPhosphotungstic Acid Reagents. Am J Enol Viticul 1965; 16(3): 144-58.
16. Zarrabi MM, Asghari B, Maryamabadi A, et al. Phytochemical Properties and Inhibitory and Antioxidant Effects of the Decoction, Infusion and Hydro-Alcoholic Extract of Nepeta Racemosa on α-Amylase and α-Glucosidase. Iran South Med J 2019; 22(2): 90-105. (Persian) [DOI:10.29252/ismj.22.2.90]

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb