1- مرکز تحقیقات طب گرمسیری عفونی خلیجفارس، پژوهشکده زیستپزشکی خلیجفارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، msassadi16@yahoo.com
 2- مرکز تحقیقات پزشکی هستهای خلیجفارس، پژوهشکده زیستپزشکی خلیجفارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر 
 3- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی پزشکی خلیجفارس، پژوهشکده زیستپزشکی خلیجفارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر 
                    
                    
                    چکیده:       (17335 مشاهده)
                    
                    
                    زمینه: بیماری آلزایمر شایعترین علت دمانس و یکی از علتهای مهم بیماریزایی و مرگ ومیر در جهان است. با وجود درمانهای گوناگون برای این بیماری، نتایج حاصل از درمان آلزایمر همچنان امیدوارکننده نیست. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در فرآوردههای غذایی دریایی میتوانند با مکانیسمهای گوناگونی در محافظت سیستم اعصاب مرکزی و در بهبود سیستم شناختی و حافظه نقش داشته باشند که در این مطالعه مروری اثر فرآوردههای دریایی در اختلالات شناختی و آلزایمر بررسی خواهد شد. مواد و روشها: در این مطالعه مروری کارآزماییهای بالینی شاهدی - موردی و همچنین مطالعات باز که دارای اعتبار کافی بودند بررسی شدند از کلید واژههای آلزایمر، اختلالشناختی، دریا و فرآوردههای دریایی در سایتهای معتبر Pubmed، Embase، ISI وGoogle Scholar جهت جستجو استفاده شد. یافتهها: بسیاری از مطالعات نشان دادند که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در فرآوردههای غذایی دریایی میتوانند با مکانیسمهای گوناگون شامل کاهش سطح التهاب و استرس اکسیداتیو، افزایش نوروپلاستیستی غشاء عصب برای شرکت در ساخت سیناپس و انتقال سیناپسی در محافظت سیستم اعصاب مرکزی و در بهبود سیستمشناختی و حافظه نقش داشته باشند. همچنین، اسیدهای چرب امگا 3 ماهی و میگو میتوانند در کاهش خطر بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات شناختی مؤثر باشند. نتیجهگیری: هر چند مطالعات گستردهای در زمینه نقش این فرآوردههای غذایی دریایی در بیماری آلزایمر و اثر مثبت آنها بر اختلالات شناختی انجام گردیده است، امّا ارائهی نظر قطعی در این مورد، به انجام کارآزماییهای بالینی گسترده-ای نیاز دارد.
                     
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
عمومى  دریافت: 1390/1/9 | پذیرش: 1390/2/25 | انتشار: 1390/9/9
                    
 
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    ارسال پیام به نویسنده مسئول