دوره 16، شماره 6 - ( طب جنوب 1392 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 485-479 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hadavand F, Maneshi H, Moatamed N, Vahdat K, Fattah M, AlizadehOtaghvar H et al . Evaluation of resistancy to imipenem in positive blood culture in bushehr educational hospitals -1389. Iran South Med J 2014; 16 (6) :479-485
هداوند فهیمه، منشی حسام الدین، معتمد نیلوفر، وحدت کتایون، فتاح مجید، علیزاده اطاقور حمیدرضا و همکاران.. بررسی مقاومت به آنتی‌بیوتیک ایمی‌پنم در نمونه‌های کشت خون مثبت بیمارستان‌های آموزشی شهر بوشهر - سال 1389. مجله طب جنوب. 1392; 16 (6) :479-485

1- مرکز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج‌فارس، پژوهشکده زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر ، hadavand140@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج‌فارس، پژوهشکده زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
4- گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر

چکیده زمینه: ایمی‌پنم یک آنتی‌بیوتیک بتالاکتام است که با ویژگی تأثیرگذاری بر باکتری‌های گرم مثبت، گرم منفی و بی‌هوازی شناخته می‌شود. در کشور ما مسئله مقاومت دارویی به مشکلی رو به افزایش تبدیل شده است. هدف در این مطالعه بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایمی‌پنم در نمونه‌های کشت خون بیمارستان‌های آموزشی شهر بوشهر می‌باشد. مواد و روش‌ها: در مطالعه ای توصیفی - مقطعی بر روی 200 نمونه کشت خون مثبت از بیماران بیمارستان‌های آموزشی شهر بوشهر، آنتی‌بیوگرام برای تمامی نمونه‌ها به‌روش دیفیوژن دیسک انجام پذیرفت و مقاومت، حساسیت و یا حالت حد واسط بر اساس حاشیه عدم رشد مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS ویرایش 13 و با کمک آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در این مطالعه 200 کشت مثبت خون مربوط به 97 نفر (48/5 درصد) مرد، 74 نفر (37 درصد) زن و 29 نفر (14/5 درصد) نوزاد با حداقل سن 1 روز و حداکثر 90 سال و میانگین سنی 2/21 و انحراف معیار 6/28 سال شرکت کردند. سودوموناس ائروژینوزا (31 درصد) و استافیلوکوکوس اپیدرمیس (33 درصد) بالاترین میزان شیوع را داشتند. مقاومت نسبت به ایمی‌پنم به‌طور کلی 5/29 درصد و نسبت به سودوموناس 8/25 درصد گزارش شد. همچنین شیوع مقاومت به ایمی‌پنم در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان 4/41 درصد برآورد شد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه کنونی در شهر بوشهر و افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی به آنتی‌بیوتیک‌های رده آخر لزوم توجه بیشتر در نحوه تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها و محدودیت استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های وسیع‌الطیف و رده آخر در مراحل نهایی الزامی به نظر می‌رسد.

دریافت: 1391/9/29 | پذیرش: 1392/4/4 | انتشار: 1392/9/26