[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 4 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 549-558 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان غلظت اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در میگوهای ببری سبز (P.semisulcatus) وحشی و پرورشی خلیج‌فارس در محدوه آبهای استان بوشهر
مصطفی قلی‌پور *1، رضا قربانی واقعی2، مهران جواهری بابلی3
1- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز ، shrimp748@ yahoo.com
2- پژوهشکده میگوی ایران، بوشهر
3- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز
چکیده:   (1218 مشاهده)

زمینه: غذاهای دریایی دارای مقادیر بالای اسیدهای چرب غیراشباع هستند. هدف از این مطالعه مقایسه سطوح اسیدهای چرب 3ω و 6ω در میگوهای پرورشی و وحشی ببری سبز (P.semisulcatus) بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تعداد 120 میگو (60 عدد وحشی و 60 عدد پرورشی) انتخاب گردید. آنالیز اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی انجام پذیرفت. آنالیز اختلاف واریانس دو عاملی برای نشان دادن تأثیرات فاکتورهای اصلی (جنسیت و محیط) و روابط متقابل آن‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: سه اسید چرب لینولئیک، دکوزاهگزانوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک (EPA) غالب‌ترین اسیدهای چرب در گونه‌های وحشی و پرورشی بود. در بین اسیدهای چرب خانواده 6ω، میگوهای پرورشی سطح بالاتری از نظرلینولئیک داشتند (05/0>P). در حالی‌که در اسیدهای چرب 3ω، ایکوزاپنتاتونئیک اسید (EPA) و ایکوزاترانوئیک اسید به‌طور معنی‌داری در میگوهای وحشی بالاتر بودند. نسبت
n-3/n-6 در دو گروه مشابه بود. مقایسه نسبت DHA/EPA اختلافی را بین میگوهای وحشی و پرورشی نشان نداده و این نسبت تحت تأثیر جنسیت بود.

نتیجه‌گیری: مقایسه بین دو گروه نشان داد که میزان غلظت اسیدهای چرب در میگوهای وحشی و پرورشی نسبتاً مشابه همدیگر است.

واژه‌های کلیدی: میگوی ببری سبز، اسیدهای چرب امگا 3، اسیدهای چرب امگا 6، خلیج فارس
متن کامل [PDF 482 kb]   (392 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اختلالات سیستمیک- متابولیکی
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۱۷
فهرست منابع
1. Yanar Y, Celik M. Seasonal amino acid profiles and mineral contents of green tiger shrimp (Penaeus semisulcatus, De Haan, 1844) and speckled shrimp (Metapenaeus monoceros, Fabricus, 1789) from the EastrenMediteranean Sea. Food Chem 2006; 94(1): 33-6. [Google Scholar]
2. Simopoulos AP. Summary of NATO Advanced Research Workshop on dietary omega 3 and omega 6 fatty acids: biological effects and nutritional essentiality. J Nutr 1989; 119(4): 512-8. [PubMed] [Google Scholar]
3. González-Félix ML, Gatlin DM, Lawrence AL, et al. Effect of dietary phospholipid on essential fatty acid requirements and tissue lipid composition of Litopenaeus vannamei juveniles. Aquaculture 2002; 207(1-2): 151-67. [Google Scholar]
4. Vitale JJ, Broitman SA. Lipids and immune function. Cancer Res 1981; 41(9 Pt 2): 3706-10. [PubMed] [Google Scholar]
5. Elias AS, Linden G. Nutritional biochemistry. Radmand and agricultural Science Co, 1990, 296. [Google Scholar]
6. Movahed A, Dehghan A, Haji Hosseini R, et al. Evaluation of heavy metals in the tissues of different species of shrimps collected from coastal waters of Bushehr, Persian Gulf. Iran South Med J 2013; 16(2): 100-9. (Persian) [Google Scholar]
7. Mehta J, Lopez LM, Wargovich T. Eicosapentacnoic acid: Its relevance inatherosclerosis and coronary artery disease. Am J Cardiol 1987; 59: 155-9. [PubMed] [Google Scholar]
8. Matinfar A. Assessment and identification of green tiger communities in northern waters of Persian Gulf [dissertation]. Tehran: Science and research branch of Azad Univ., 1999. [Google Scholar]
9. Folch H, Less M, Sloane-Standley GA. A simple method for isolation and purification of total lipids from animal tissues. J Biol Chem 1957; 226(1): 497-509.
10. Firestone D. Official methods and recommended practices of the American Oil Chemists' Society. 4th ed. Champaign: American Oil Chemist Society Press, 1989, 1-62. [PubMed] [Google Scholar]
11. Ouraji H, Esmaeili Fereidoni A, Shayegan M, et al. Comparison of fatty acid composition between farmed and wild Indian white shrimps, Fenneropenaeus indicus. Food Nutr Sci 2011; 2(8): 824-9. [Google Scholar]
12. Fatima H, Ayub Z, Siddiqui G, et al. Fatty acid composition of two candidate species of aquaculture, Fenneropenaeus merguiensis and F. penicillatus (Crustacea: Decapoda) in Pakistan. Pakistan J Zool 2012; 44(4): 969-75. [Google Scholar]
13. Mereakadeemia T. A comparative study on proximate, mineral and fatty acid compositions of deep seawater rose shrimp (Parapenaeus longirostris, Lucas 1846) and red Shrimp (Plesionika martia, A. Milne-Edwards, 1883). J Animal Veterinary Advances 2009; 8(1): 183-9. [Google Scholar]
14. Prawn FW. Residues of some heavy metals and hormones in fresh water prawn (Macrobrachium rosenbergii) and marine shrimp (Peneaussemisulcatus) with reference to the nutritive value. World J Zoology 2009; 4(3): 205-15. [Google Scholar]
15. Acids UF. Nutritional and Physiological Significance. London: Chapman and Hall, 1992, 180. [Google Scholar]
16. Kromhout D, Feskens EJ, Bowles CH. The protective effect of a small amount of fish on coronary heart disease mortality in an elderly population. Int J Epidemiol 1995; 24(2): 340-5. [PubMed] [Google Scholar]
17. Daviglus ML, Stamler J, Orencia AJ, et al. Fish consumption and the 30-year risk of fatal myocardial-infarction. New Engl J Med 1997; 336(15): 1046-53. [PubMed] [Google Scholar]
18. Ackman R. Composition and nutritive value of fish and shellfish lipid. Fish and fishery products 1995: 117-56. [Google Scholar]
19. Von Schacky C. The role of omega-3 fatty acids in cardiovascular disease. Current Atherosclerosis Reports 2003; 5(2): 139-45. [PubMed] [Google Scholar]
20. Yousefi F, Najafpour Bushehry S, Mirzaie K, et al. Effects of cultured shrimp (Litopenaeus vannamei) consumption on umption on serum lipoproteins of healthy normolipidemic men serum lipoproteins of healthy normolipidemic men erum lipoproteins of healthy normolipidemic men. Iran South Med J 2012; 15(4): 283-91. (Persian) [Google Scholar]
21. Kris-Etherton M, Harris S, Appel J. Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. AHA Scientific Statement 2002; 106(21): 2747-57. [PubMed] [Google Scholar]
22. Nabipour I. Marini Medicine. Boushehr: University of Medical Sciences, 2009, 144. (Persian) [Google Scholar]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



DOI: 10.18869/acadpub.ismj.19.4.549


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholipour M, Ghorbani Vaghei R, Javaheri Baboli M. Study of concentration of omega-3 and omega-6 fatty acids in Persian Gulf,s wild and farmed green tiger shrimp (P.semisulcatus) in the limited area of Bushehr province water. Iran South Med J. 2016; 19 (4) :549-558
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-813-fa.html
قلی‌پور مصطفی، قربانی واقعی رضا، جواهری بابلی مهران. بررسی میزان غلظت اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در میگوهای ببری سبز (P.semisulcatus) وحشی و پرورشی خلیج‌فارس در محدوه آبهای استان بوشهر. طب جنوب. 1395; 19 (4) :549-558

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-813-fa.html

دوره 19، شماره 4 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 818 queries by yektaweb 3506