دوره 21، شماره 4 - ( دوماهنامه طب جنوب 1397 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 334-319 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farhadi A, Noroozian M, Mohammadi F, Foroughan M, Rassouli M, Sadeghmoghadam L et al . Positive Experiences of Caregiving in Family Caregivers of Older Adults with Dementia: a Content Analysis Study. Iran South Med J 2018; 21 (4) :319-334
فرهادی اکرم، نوروزیان مریم، محمدی فرحناز، فروغان مهشید، رسولی مریم، صادق مقدم لیلا و همکاران.. تجارب مثبت مراقبت از سالمند مبتلا به دمانس از دیدگاه مراقبین خانوادگی: تحلیل محتوای کیفی. مجله طب جنوب. 1397; 21 (4) :319-334

1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
2- بخش نورولوژی رفتاری و حافظه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،تهران، ایران ، m_foroughan@yahoo.com
5- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
6- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
7- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
زمینه: روند روزافزون جمعیت سالمندی و متعاقب آن بیماری‌های مرتبط با افزایش سن نظیر دمانس که بر استقلال فرد مبتلا تأثیر بسزایی را دارد، اهمیت توجه به مسأله مراقبت را دو چندان می‌نماید. یکی از مفاهیم قابل ملاحظه در این حیطه ارزیابی مثبت مراقبین از مراقبت خود بوده، که این مطالعه با هدف تبیین تجارب مثبت مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به دمانس در ایران انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و با روش تحلیل محتوای کیفی از نوع قراردادی انجام گرفت، که در آن 12 مراقب خانوادگی سالمند مبتلا به دمانس که از مراجعین به انجمن آلزایمر ایران و یا کلینیک حافظه یادمان شهر تهران بودند، شرکت نمودند. داده‌ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند و به روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف، جمع‌آوری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها به صورت همزمان با جمع‌آوری داده‌ها انجام گرفت.
یافته‌ها: تجزیه و تحلیل داده‌ها منجر به ظاهر شدن سه طبقه اصلی شامل رضایتمندی از مراقبت، رشد فردی و دستاوردهای مراقبت و نه طبقه فرعی شد، که این طبقات بیانگر تجارب مثبت مراقبین از ارزیابی مراقبت خود بود.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتیجه نهایی این مطالعه تجارب مثبت مراقبین خانوادگی در ایران علیرغم شباهت‌هایی که با سایر مطالعات در کشورهای غربی دارد، ولی از برخی جهات خاص جامعه و فرهنگ ایرانی است، و استفاده از این تجارب مثبت محققین را در طراحی مداخلات مبتنی بر تجارب مثبت به منظور کاهش پیامدهای منفی مراقبت می‌تواند یاری رساند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1396/10/16 | پذیرش: 1396/12/20 | انتشار: 1397/6/13