[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1390 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 274-287 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش فرآورده‌های غذایی دریایی در بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات شناختی
مهسان اسدی1، رضا نعمتی2، ایرج نبی‌پور3
1- مرکز تحقیقات طب گرمسیری عفونی خلیج‌فارس، پژوهشکده زیست‌پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، msassadi16@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج‌فارس، پژوهشکده زیست‌پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
3- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی پزشکی خلیج‌فارس، پژوهشکده زیست‌پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
چکیده:   (13708 مشاهده)
زمینه: بیماری آلزایمر شایع‌ترین علت دمانس و یکی از علت‌های مهم بیماری‌زایی و مرگ ومیر در جهان است. با وجود درمان‌های گوناگون برای این بیماری، نتایج حاصل از درمان آلزایمر همچنان امیدوارکننده نیست. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در فرآورده‌های غذایی دریایی می‌توانند با مکانیسم‌های گوناگونی در محافظت سیستم اعصاب مرکزی و در بهبود سیستم شناختی و حافظه نقش داشته باشند که در این مطالعه مروری اثر فرآورده‌های دریایی در اختلالات شناختی و آلزایمر بررسی خواهد شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری کارآزمایی‌های بالینی شاهدی - موردی و همچنین مطالعات باز که دارای اعتبار کافی بودند بررسی شدند از کلید واژه‌های آلزایمر، اختلال‌شناختی، دریا و فرآورده‌های دریایی در سایت‌های معتبر Pubmed، Embase، ISI وGoogle Scholar جهت جستجو استفاده شد. یافته‌ها: بسیاری از مطالعات نشان دادند که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در فرآورده‌های غذایی دریایی می‌توانند با مکانیسم‌های گوناگون شامل کاهش سطح التهاب و استرس اکسیداتیو، افزایش نوروپلاستیستی غشاء عصب برای شرکت در ساخت سیناپس و انتقال سیناپسی در محافظت سیستم اعصاب مرکزی و در بهبود سیستم‌شناختی و حافظه نقش داشته باشند. همچنین، اسیدهای چرب امگا 3 ماهی و میگو می‌توانند در کاهش خطر بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات شناختی مؤثر باشند. نتیجه‌گیری: هر چند مطالعات گسترده‌ای در زمینه نقش این فرآورده‌های غذایی دریایی در بیماری آلزایمر و اثر مثبت آنها بر اختلالات شناختی انجام گردیده است، امّا ارائه‌ی نظر قطعی در این مورد، به انجام کارآزمایی‌های بالینی گسترده-ای نیاز دارد.
واژه‌های کلیدی: آلزایمر، اختلالات شناختی، دریا، فرآورده‌های غذایی دریایی
متن کامل [PDF 254 kb]   (2787 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۹ | پذیرش: ۱۳۹۰/۹/۹ | انتشار: ۱۳۹۰/۹/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assadi M, Nemati R, Nabipour I. The Potential role of marine derived food products on Alzheimer's disese and cognitive decline . Iran South Med J. 2011; 14 (4) :274-287
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-306-fa.html

اسدی مهسان، نعمتی رضا، نبی‌پور ایرج. نقش فرآورده‌های غذایی دریایی در بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات شناختی. طب جنوب. 1390; 14 (4) :274-287

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-306-fa.html



دوره 14، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4050