دوره 19، شماره 3 - ( دوماهنامه طب جنوب 1395 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 371-361 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jorfi S, Jafarzadeh Haghighifard N, Ahmadi M, Takdastan A, Bazafkan M, Mousavi S M et al . Bioremediation of polluted beaches with PAHs by using biosurfactant produced by bacterium isolated from Persian Gulf. Iran South Med J 2016; 19 (3) :361-371
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-800-fa.html
جرفی سهند، جعفرزاده حقیقی‌فرد نعمت‌اله، احمدی مهدی، تکدستان افشین، بازافکن محمد حسن، موسوی سیده مریم و همکاران.. اصلاح زیستی سواحل آلوده به PAHs با استفاده از بیوسورفکتانت تولیدی از باکتری‌های جداسازی شده از خلیج‌فارس. مجله طب جنوب. 1395; 19 (3) :361-371

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-800-fa.html


1- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
مرکز تحقیقات فناوری‌های زیست محیطی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، Sahand369@yahoo.com
2- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
مرکز تحقیقات فناوری‌های زیست محیطی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
3- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
چکیده:   (5989 مشاهده)

زمینه: PAHs محصول احتراق ناقص سوخت‌های فسیلی بوده و به دلیل ماهیت نشر، آلاینده خاک و سواحل به شمار می‌روند. این ترکیبات در زمره آلاینده‌های دارای اولویت، سرطان‌زا و جهش‌زای قطعی به شمار می‌روند. دشواری اصلی پاکسازی مناطق آلوده به PAHs، ماهیت به شدت آبگریز این آلاینده‌ها و جذب شدید آنها به بافت خاک می‌باشد. هدف اصلی این پژوهش تعیین بازده حذف فنانترن از خاک و سواحل آلوده با استفاده بیوسورفکتانت تولید شده از گونه باکتریایی جداسازی شده از خلیج فارس بود.

مواد و روش‌ها: با غربالگری اولیه، یک گونه باسیلوس sp با قابلیت تولید سورفکتین در آزمایشگاه جداسازی و خالص‌سازی گردید. یک کنسرسیوم باکتریایی مخلوط متشکل از سه گونه باکتریایی با قابلیت متابولیسم فنانترن از سواحل آلوده خارک جداسازی و به عنوان بذر میکروبی استفاده شد. نمونه‌های خاک‌های دارای آلودکی مصنوعی با غلظت اولیه میلی‌گرم بر کیلوگرم 100 و دارای آلودگی طبیعی طی 9 هفته متوالی مورد اصلاح زیستی قرار گرفتند.

یافته‌ها: بازده حذف فنانترن در نمونه‌های حاوی بیوسورفکتانت و دارای آلودگی مصنوعی و طبیعی به ترتیب 82 درصد و 39 درصد بود. بازده حذف در نمونه‌های دارای آلودگی مصنوعی و فاقد بیوسورفکتانت 11 درصد بود.

نتیجه‌گیری: فرایند اصلاح زیستی با استفاده از بیوسورفکتانت‌های میکروبی گزینه‌ای کارامد، دوست‌دار محیط زیست و عملیاتی برای اصلاح سواحل و خاک‌های آلوده به هیدروکربن‌های نفتی به شمار می‌ رود. 

متن کامل [PDF 573 kb]   (1753 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اختلالات سیستمیک- متابولیکی
دریافت: 1393/12/6 | پذیرش: 1394/3/18 | انتشار: 1395/4/27

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb