1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم ، mkargar@jia.ac.ir 2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
چکیده: (17640 مشاهده)
زمینه: اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین، یکی از پاتوژنهای متداول در گاو است که بهطور اتفاقی موجب ایجاد بیماریهایی در انسان میشود. این باکتری پتانسیل آلودگی با گوشت قرمز را دارد و اغلب عفونتهای بالینی ناشی از آن با مصرف گوشت چرخ کرده نپخته در ارتباط است. مواد و روشها: در این پژوهش، بهصورت مقطعی 122 نمونه گوشت چرخ کرده از قصابیهای چهار منطقه مختلف شهر شیراز در سال 1386 جمعآوری و پس از غنیسازی در محیط کشت اختصاصی و ارزیابی تخمیر سوربیتول و فعالیت بتاگلوکورونیدازی (تست MUG)، با کمک آنتیسرم اختصاصی، سویههای E.coli O157:H7 تعیین هویت گردید. سپس ژنهای بیماریزای وروتوکسین، اینتیمین و همولیزین با استفاده از روش Multiplex PCR و مقاومت آنتیبیوتیکی سویه-ها با روش دیسک دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: از مجموع نمونههای مورد بررسی، 119 کلنی سوربیتول منفی جداسازی گردید که 3 سویه O157:H7 (فراوانی 45/2 درصد) با آنتیسرم اختصاصی تأئید شد. از سویههای مورد بررسی، در دو جدایه هر دو ژن بیماریزای stx1 و eaeA (فراوانی 64/1 درصد) مشاهده گردید. در سویههای تأیید شده مقاومت به آنتیبیوتیکهای اریترومایسین، تتراسیکلین، آمپیسیلین، پنیسیلین، کلیندامایسین، سفکسیم، نووبیوسین و جنتامایسین دیده شد. نتیجهگیری: بهدلیل زندگی این ارگانیسم در روده دامهای سالم، ضرورت توجه به پیشگیری در هنگام فرایند گوشت وجود دارد.
Kargar M, Daneshvar M, Homayoun M. Surveillance of Virulence Markers and Antibiotic Resistance of Shiga toxin Producing E.coli O157:H7 Strains from Meats Purchase in Shiraz. Iran South Med J. 2011; 14 (2) :76-83 URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-253-fa.html
کارگر محمد، دانشور موسی، همایون مریم. پایش مارکرهای بیماریزایی و مقاومت آنتیبیوتیکی اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین در فروشگاههای عرضهکننده گوشت شهرستان شیراز. طب جنوب. 1390; 14 (2) :83-76
Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly