Kargar M, Daneshvar M, Homayoun M. Surveillance of Virulence Markers and Antibiotic Resistance of Shiga toxin Producing E.coli O157:H7 Strains from Meats Purchase in Shiraz. Iran South Med J 2011; 14 (2) :76-83
URL:
http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-253-fa.html
کارگر محمد، دانشور موسی، همایون مریم. پایش مارکرهای بیماریزایی و مقاومت آنتیبیوتیکی اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین در فروشگاههای عرضهکننده گوشت شهرستان شیراز. طب جنوب 1390; 14 (2) :83-76
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-253-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم ، mkargar@jia.ac.ir
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
چکیده: (18017 مشاهده)
زمینه: اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین، یکی از پاتوژنهای متداول در گاو است که بهطور اتفاقی موجب ایجاد بیماریهایی در انسان میشود. این باکتری پتانسیل آلودگی با گوشت قرمز را دارد و اغلب عفونتهای بالینی ناشی از آن با مصرف گوشت چرخ کرده نپخته در ارتباط است. مواد و روشها: در این پژوهش، بهصورت مقطعی 122 نمونه گوشت چرخ کرده از قصابیهای چهار منطقه مختلف شهر شیراز در سال 1386 جمعآوری و پس از غنیسازی در محیط کشت اختصاصی و ارزیابی تخمیر سوربیتول و فعالیت بتاگلوکورونیدازی (تست MUG)، با کمک آنتیسرم اختصاصی، سویههای E.coli O157:H7 تعیین هویت گردید. سپس ژنهای بیماریزای وروتوکسین، اینتیمین و همولیزین با استفاده از روش Multiplex PCR و مقاومت آنتیبیوتیکی سویه-ها با روش دیسک دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: از مجموع نمونههای مورد بررسی، 119 کلنی سوربیتول منفی جداسازی گردید که 3 سویه O157:H7 (فراوانی 45/2 درصد) با آنتیسرم اختصاصی تأئید شد. از سویههای مورد بررسی، در دو جدایه هر دو ژن بیماریزای stx1 و eaeA (فراوانی 64/1 درصد) مشاهده گردید. در سویههای تأیید شده مقاومت به آنتیبیوتیکهای اریترومایسین، تتراسیکلین، آمپیسیلین، پنیسیلین، کلیندامایسین، سفکسیم، نووبیوسین و جنتامایسین دیده شد. نتیجهگیری: بهدلیل زندگی این ارگانیسم در روده دامهای سالم، ضرورت توجه به پیشگیری در هنگام فرایند گوشت وجود دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/10/17 | پذیرش: 1388/11/27 | انتشار: 1389/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول